Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 129)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Zoufalost, jejíž tvůrci vsadili na vypiplané repliky herních lokací a slušivě stylizovaný vizuál a scénář odbyli nesoudržnou patlaninou osazenou hromadou herních postav, jimž však není věnován žádný prostor. Nejhůř ovšem nesu totální selhání Johna Moora, jehož schonost pracovat s moderními kamerovými fintami a stvořit slušné akční scény zde jen lehce probleskuje v hrstce kratičkých scén, ukrytycýh v jedné velké režijní mizérii, jakou by si bez většího úsilí střihnul i Filip Renč. 30% P.S: Největší zklamání je jednoznačně finále - zatímco u toho herního jsem cítil ultimátní pocit satisfakce, tady jsem si málem nevšimnul, že detektiv Payne vytouženou pomstu nalezl... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Wahlbergovi se letos moc herecky nedaří. Během filmu jsem si několikrát přál, aby ten pseudodrsňák zavřel klapačku a aspoň začal střílet v libových zpomalených záběrech. Jenže těch je, co by se za nehet vešlo, takže marná snaha pane Moore, kvůli pár efektním scénám, pěkným filtrům a obnaženým křivkám Olgy Kurylenko vám ten rozbředlý a nevýrazný film moc diváků baštit nebude. 4-5/10 ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Další adaptační prohra a smutná vizitka pro jednoho z nejsympatičtějších herních hrdinů nedávné minulosti. Je paradoxní, že pár statických obrázků v samotné hře působí výrazně filmověji než film samotný. Nemluvě o dynamice a překvapeních, které v celovečerní stopáži nahrazuje čirá prázdnota a obyvklé scenáristické kličky, plynoucí jen ze znalosti základní premisy a ničeho navíc (je to o zlomeném chlapíkovi, který se tváří drsně a občas zpomaleně střílí). Děj prakticky neexistuje a zjevuje se nahodile jako ekvivalent slepence podivných náhod a "ikonických" postav, které se na scéně objevují, jak se jim zlíbí (a JE to proti vší logice). Wahlberg to snesl se vztyčenou hlavou, vše ostatní je jen onanie nad prázdnou nádobou. A první přestřelka po více než hodině... tomu už se v novém domnělém světě Maxe Paynea lze jenom smát. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Maxe Paynea sem ve svý době děsně pařil, takže film byl pro mě (nečekaně) jedna z nejočekávanějších řežeb roku. Jenže nakonec pěkně velký hovno, on totiž pan John Moore je trapnej amatér a toho, co psal scénář, asi víc zajímalo, jestli nemá na chatě plnou žumpu, než co píše za kraviny v dialozích a jak kreténskej a prokouknutelnej má příběh, jelikož takový hovna se jen tak nevidí. Ale co, já k uspokojení nepotřebuju promakanej příběh, mě stačí vostrá akce, jenže to tady zase přichází na řadu John Moore, kterej si pravděpodobně jako dítě hrál s kačerem a panenkama a ne se zbraněma, takže opět se tady člověk ničeho světobornýho nedočká, sice závěrečná akcička s brokárnou je slušná, ale potenciál měla asi tak 10x větší a aby toho nebylo málo, tak Mark Wahlberg Max Payne prostě neni a nikdy nebude a v porovnání s tim machrem ve hře je tady téměř trapnej. Kdyby to nebylo podle mý oblíbený hry, tak bych to asi hodnotil trochu mírnějc, ale takhle to fakt nejde, s hrou to totiž nemá skoro nic společnýho a je to fakt špatný ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Max Payne sice poctivě dostál trailerovým příslibům a po vizuální stránce nemá takřka konkurenci. Taktéž herci odvádí velmi slušný nadstandard. Absolutně ale nestíhá po dějové stránce a / nebo nedostatek akce a nohy mu definitivně podráží prapodivné motivace postav a zvláštní (a nelogické) zvraty a zkratky. Stačilo by přitom tak málo - nespoléhat na mix Constantinea, Glimmer Mana, Sedmi a Vražd podle Jidáše a přijít s něčím vlastním. Takhle se bohužel Max Payne zařadil po bok Zlatého kompasu nebo Sejmi eso - filmy, které nikdy neměly překročit délku dvou minut. P.S. Miluju Olgu Kurylenko. Je to v pořádku?? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Valkýry, teda tvory zobrazujúce sa v halucináciách, navrhli Chris Roswarne a Rob McCallum. Režisér im pritom dal podmienku, aby ich pohyby pôsobili dojmom, že sú pod vodou. Navrhnúť a pomocou počítača je vytvoriť trvalo viac ako 15 týždňov. (Greenpeacak)
  • Do některých kin šel film pod kódovým označením "Sour Shoes". (duklak2)
  • Film si za první víkend vydělal 18 milionů dolarů. Přesto, že to stačilo na první místo v onom víkendu, šlo podle producentů velké zklamání. Celkové severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu. (duklak2)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama