Reklama

Reklama

V hotelu Severní hvězda v pokoji č. 12 se v předvečer Štědrého dne vraždilo. Nadějný hudebník jménem George Bompard byl ubodán k smrti. Případ vyšetřuje komisař Maigret. V pokoji zavražděného najde jednu dámskou punčochu. V hotelu vyslechne dámu, která se ale v žádném případě nejeví jako vrah, pak recepčního Peyrelongueho, který ve svém skromném pokojíku bez oken pěstuje krásný vzrostlý fíkus. Prokouknout slečnu, která se vydává za prostitutku a na recepci se zapsala pod jménem Celine Germainová, není pro Maigreta tak těžké. Všechny hotelové hosty si odvede na stanici a jedno po druhém vyslýchá, každý má své tajemství a každý by mohl být vrah. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret, plné ruce práce s úklidem kanceláře, se projevuje jako hodný a chápavý muž. Poměrně dost komorní díl Maigreta, který si vystačí pouze s dvěma druhy prostředí. Velká škoda, že tohle byla poslední práce Bruno Cremera. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Maigret. Bruno Cremer je pořádně pohublý a nemoc na něm je už vidět, nicméně na výtečném hereckém výkonu mu to pranic neubralo. Samotná epizoda je pak hezky komorní, zápletka tradičně zajímavá s perfektně vykreslenými postavami a výbornými výkony. Velká škoda, že tahle série už nemohla pokračovat. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je zajímavé sledovat, jaký přístup kdysi volila policie k podezřelým. Žádný advokát, žádné poučení...zacházení jako se sprostým podezřelým. Což samozřejmě nic neubírá na kvalitě příběhu, jen ukazuje svoji dobu a její odlišnost s dneškem. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jeden z nejlepších příběhů (klasická detektivka) u dlouhatánské řady, která překvapivě nabývala na kvalitě s vyššími čísly epizod (pozdější datum výroby). Věci mají logiku, Maigret je civilní a klidný, holčina roztomilá a je to jeden z těch případů, kdy policie pomáhá a Maigret soudí. Ona totiž ta motivace pachatele až zas tak nepochopitelná není a chtě nechtě si člověk musí přiznat, že s likvidací oběti souhlasí... ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret už bohužel pohublý, ale i tak velmi dobře zvládnutý a sevřený příběh. A francouzští herci opět beze zbytku zajímaví. A Maigretova věta v závěru, že tentokrát už ten vlak stihne, žel až příliš symbolická. Škoda, že tak dlouhý cyklus ještě nemohl mít další pokračování. ()

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Povedená konverzačka mě dokáže strhnout víc než ta nejdražší akční jízda. Bruno Cremer opět nedostižný, ačkoli mu Lizzie Brocheré vydatně sekunduje. ()

Reklama

Reklama