Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladou svobodnou matku Helenu svede úspěšný a pohledný muž a ona se s ním vydá z Prahy do Vídně. Mezitím si modelingová agentura v ukrajinském Kyjevě vybere šestnáctiletou Nadju, která se s dalšími vybranými kandidátkami vydává do Spojených států. Dvanáctiletá americká turistka Annie Grayová je ve filipínské Manile unesena přímo před zraky svých rodičů. Všechny se staly obětí mocné mezinárodní sítě obchodníků s bílým masem, kterou řídí Sergej Karpovič. Po třech newyorských úmrtích mladých prostitutek z východní Evropy přesvědčí policejní agentka s ruskými kořeny Kate Morozovová velitele imigrační a celní správy Billa Meehana, aby ji najal. Slíbí mu, že bude bojovat proti tomuto druhu zločinu a že nikdy nebude litovat, že ji angažoval. (Filmbox)

(více)

Recenze (54)

Dale 

všechny recenze uživatele

Televíznosť z tohto filmu razí poriadne. Zbytočné naťahovanie deja na 3 hodiny, čo zahŕňa veľa obkecávačiek a nič moc sa nedeje. Z podsvetia obchodu s bielym mäsom by som čakal niečo drsnejšie a emocionálne silnejšie. Tu síce vidíme obete ako ležia na svojich posteliach v jednej miestnosti a občas ich niekam zoberú, no okrem pár faciek nevidíme, čo za svinstvo sa s nimi robí, aj keď na začiatku filmu je upozornenie, že film obsahuje nejaké drastické scény, či čo. Tu sa ženy nútia k prostitúcii a natáčaniu porna a vo filme neuvidíme ani jeden ženský prsník. Nie, že by som to vyžadoval, ale v takomto druhu filmu trochu tej explicitnej nahoty a násilia nezaškodí, ak to má zaúčinkovať na city diváka. Takto trošku zaberú tie Filipíny s deťmi a to je všetko. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Castingová produkce asi vybírala hlavní představitelku hlavně typově (aby utáhla závěrečný part). Neherectví Miry Sorvino naštěstí zachraňuje civilní režije i kamera. Film je plný drobných rušivých failů. Matriošky a angličtinu v nejméně vhodných situacích raději nezmiňuji. Nicméně celek drží relativně pokupě a svoji misi film zvládne. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Veškerá fakta, praktiky a okolnosti spojená s obchodem s bílým masem jsou alarmující, ale to samo o sobě mě ještě coby diváka nedokázalo po celou tu vražednou stopáž stoprocentně rozložit na atomy. Můžu si přečíst statistiky, nějaké skutečné příběhy obětí a budu na svých. Tohle se celkově tvářilo spíš jako krimoška z devadesátek. Sutherland nemastný neslaný, Sorvino mě nebavila. Modelingové držtičky v roli agentek jsou mi dost k smíchu, policie je jich určitě plná..Carlylovi záporné role sedí, ale tak jako mě rozčtvrtil Hitlerem, tak ruským bossem ani zbla. Popravdě řečeno sama nevím, kde přesně se stala chyba, že i přes skvělý námět nemůžu ohodnotit jen jako lepší průměr. Neočekávám, že mi budou přes celý monitor předvádět brutální, násilné a sexuální scény na sotva odrostlých dětech, takový pacient tedy doufám nejsem, mantinely vidím spíš v příliš televizním zpracování a nenápaditém scénáři. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s nepříjemným a existujícím tématem. Ano, televizní zpracování je z toho trochu znát, ale pochybuji, že by se někomu chtělo dělat na toto téma tří hodinový kino film. Plusem je jak více lokací (Ukrajina, Praha, New York, Filipíny), tak širší záběr záběr na sexuální otroky - sekce náctiletých a sekce dětí. Nevidím důvod tento film shazovat. Děj je docela rychlý a napětí jsem tam taky našel. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak to, co se v tomhle filmu ukazuje, je teda fakt svinstvo. Nelegální obchod s prostitucí a dětskou pornografí působí i při televizní kameře a režii tak intenzivně, že byste se nejradši sami hned vydali vystřílet půlku pražského podsvětí. Carlyle navíc po Hitlerovi odvádí dalšího špičkového slizkého záporáka a pokaždé, když se na obrazovce objeví, byste mu s chutí narvali koule hluboko krku. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Slobodná mamička Helena z Prahy ukazuje novému priateľovi cestovný pas, ktorý si vybavila, aby mohla ísť za ním na výlet do Viedne. Avšak v tom čase (rok 2005) postačoval občanom Českej republiky na cestovanie po krajinách Európskej únie občiansky preukaz. (Laslo)
  • Dievča, ktoré na začiatku filmu vyskočí z okna má na tele v azbuke chybne (bez mäkkého znaku) vytetovanú zdrobneninu mena Peter. (Laslo)

Reklama

Reklama