Reklama

Reklama

Slunovrat

  • USA Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

hronikpetr 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, který je sice od půlky filmu docela předvídatelný ale koukatelný. Ač to není ničím přelomovým myslím si že za shlédnutí tento kousek stojí..Napětí sice velmi stagnuje ale posledních asi 10 minut si to vykompenzuje.. Hororové prvky zde nejsou ničím přelomovým. Lekacím scénám by zde dosti napomohl lepší načasování a zvuk, ale snaha se cení. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

V této oblasti snad nic nového ani vymyslet nejde, tak bych snad jen zmínil, že když si odmyslím tucty podobných filmů, tak se výsledek celkem povedl a párkrát sem se i celkem dost leknul. I když tady bych se zase mohl dostat k takové té diskusi, které ze zvuků, které vytvářejí napětí, slyší spolu s diváky i filmové postavy atd. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

i když se Slunovrat zprvu tváří jako obyčejná studentská vymlacovačka, další vývoj vás pravděpodobně překvapí. A to v nejlepším slova smyslu. Daniel Myrick, jeden z rejžů Záhady Blair Witch, si totiž zjevně potrpí na asijské pojetí hrůzy. Megan je jednou z dvojčat, přičemž její sestra před nedávnem zemřela nepřirozenou smrtí. A zbylá sourozenkyně je od té doby mírně nanicovatá. Pomoci by mohl již zmíněný výlet, ale kupodivu se tak nestane, protože hned od příjezdu se kolem Megan začnou dít podivuhodné zmatenosti. Neustále ji stíhají nejen výčitky, ale také nehmotný stín, halucinace a noční můry, nedaleko bydlí poděs vesničan, auto si dělá, co se mu zachce, stejně tak nezničitelná samovykopávací tajemná klíčenka, a čím víc se příběh odvíjí, tím méně je vám jasné, jak to celé skončí. A co je nejlepší, i přes menší ušlápnutí všechno logicky navazuje a drží pohromadě, což v kombinaci s relativně sympatickými postavami, jednou báječnou lekačkou a vlastně dost milým rozuzlením není poslední dobou v hororech zas tak snadno k mání. Na konci se sice nebudete vrtět nadšením z objevení Ameriky, příjemný dojem ale rozhodně nějakou tu hodinu přetrvá. Přinejmenším z radosti, že klasický americký horor a japonskou duchařinu stále ještě lze zkombinovat se ctí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. I když Myrick pracuje prakticky se všemi klasickými proprietami duchařin, ani jednou se mu nepodaří diváka postrašit. A to je u horroru poměrně zásadní problém. Sice to vypadá celkem dobře, teenagerské hvězdičky se taky snaží, ale atmosféra jakoby nadobro zůstala uvězněná hluboko v bažině. Alespoň, že je hlavní hrdinka takova kočinka. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

presny typ filmu hodici se na dlouhe zimni vecery kolem 11 hodiny vecerni na te-fau Nova. vse je pekne vymazlene a prospikovane osudy teenejdzerskych slusnacku, hudba oslizle pohodova a co je hlavni - absolutne nehorrorove... marne patram v pameti, kdy sem videl naposledy tak slabe atmosferickou ducharinu... totalne odvarena devadesatiminutovka ... tento pafilm kvalitativne kategorizuju hned vedle pruseru typu Stigmat (ikdyz zde nevidime deviantni kneze) a jinych obludnosti ... resume se nabizi.... : bohapuste lejno... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama