Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento fascinují a mimořádný dokumentární cyklus by měl povinně sledovat každý. Všichni by si pak možná s patřičně otevřenými ústy uvědomili, kdeže mají tu čest žít... Tohle člověk opravdu v televizi denně nevidí. Já jsem tedy na některými záběry žasl, jak tohle mohl někdo natočit. Ale jistě - nikdo jiný než David Attenborough se svým týmem. Všechna čest - tohle by nikdo jiný nesvedl! ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních záběrů, úhlů pohledu (úžasný přelet nad nejvyšším vdp. světa), celá řada divokých zvířat - jejich život - se zde představuje vůbec poprvé (rodinný život irbise..). V každém díle zcela netušená přírodní představení... Uvědomíte si, že naše planeta je naprostý zázrak stvoření. Díky Bohu. ()

Reklama

Tipek_14 

všechny recenze uživatele

Ach, Bože! Absolútny skvost! Jednoznačne 6*. Samozrejme v HD kvalite...ale ta nádhera sa ani nedá slovami opísať! Krajší zážitok po zhliadnutí tejto série je azda to len vidieť naživo. Zaujme od prvej sekundy a na konci si človek želá ešte aspoň jednú hodinu. Majstrovské dokumentárne dielo od BBC. Nič lepšie a krajšie nie je, a asi ani nebude. Videnie tohto diela by malo byť povinnosťou pre každého, komu osud našej planéty nie aspoň trošku ľahostajný. ()

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo mezi dokumenty. Dokonalá kombinace dlouhých záběrů nekonečných dálav, adrenalinových lovů predátorů, temných hlubin jeskyní či oceánů i zdánlivě nezajímavé rostlinné říše. Úchvatná podívaná, která díky přirozenému a originálnímu skloubení dechberoucích obrazů přírodních krajin a zvířat, skvostné hudby a jako vždy skvělého a věcného komentáře Davida Attenborougha nemá na poli přírodopisných cyklů žádnou konkurenci. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)
  • Pro letecké záběry byla použita speciální vzdušná kamera se 400mm objektivem, který dokázal zaostřit na zvířata ze vzdálenosti několika kilometrů bez toho, aniž by je rušil. (3DD!3)
  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama