Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $187,498,126 //počet predaných kusov 3,481,741║ __▐ Od pólu k pólu /100%/ __▐ Hory /100%/ __▐ Sladkovodný svet /95%/ __▐ Jaskyne /90%/ __▐ Púšť /90%/ __▐ Kráľovstvo ľadu /90%/ __▐ Travnaté pláne /85%/ __▐ Džungľa /%/ __▐ Plytké more /%/ __▐ Lesy mierneho pásma /%/ __▐ Hlboký oceán /%/ "Dokument čo vyrazí svojou nádherou dych!" ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

---- "Všechno co skutečně potřebujeme, můžeme celkem levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Opravdu krásné věci se neprodávají vůbec. Kdykoliv můžeme hledět na východ a západ slunce, na oblaka plující po obloze, na květiny u cesty. Také do síně noci, osvětlené pravými hvězdami, se žádné vstupné neplatí." ------------ David Attenborough je pro mne ikona a frajer. Zázračná planeta je Rolls Roycem mezi přírodopisnými dokumenty. Tohle je na plnou palbu hvězd celému teamu z BBC!!! * * * * * ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth je brán jako klasika na poli vědecko-populárních dokumentů o přírodě. Rozhodně zaslouženě, protože obsahuje řadu unikátních záběrů, je skvěle hudebně podkreslený a doplněný o sympatický komentář Davida Attenborougha. Obsahově je to z principu jasná pětka a přesto, ze současného pohledu už tahle série za špičkou malinko zaostává a je potřeba hodnotit dokument jako celek. Zejména v počátečních dílech je znát využití starých, méně kvalitních záběrů točených na klasický film a i když jsem se díval na HDDVD, tedy pravděpodobně na nejlepší dostupnou verzi, působilo použití méně kvalitních zdrojů tu a tam trochu rušivě. Nejen co do kvality obrazu, ale i na fyzické práci s kamerou. Od Planet Earth navíc nelze čekat nějaké velké zázraky, co se informační roviny týče. Je to spíš "jen" sled různých záběrů, které samy o sobě na dechberoucí podívanou stačí a skvěle se u nich relaxuje, ale přeci jen, občas bych se rád dozvěděl i víc. Víc toho, co ještě neznám. A toho bylo v Planet Earth spíše pomálu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celou dobu nejlépe hodnocený seriál na csfd přehlížím, až teď jsem se odhodlal a musím říct, že zbytečně pozdě. Největší smůlu mám hlavně proto, že se dívám na 11 starý seriál. Veškeré technologie, neskutečně kalibrováné zoomy a záběry, které zabírají krásy přírody jsou na rok 2017 už zastaralé a spoustu jiných dokumentů nabídne stejný nebo i vyšší zážitek. Dokument hodnotím k roku 2017, věřím, že v roce 2006 by mi z tohoto spadla čelist. O to lepší důvod shlédnout čerstvou druhou sérii hned a neodkládat opět 10 let. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V několika případech jsou tam sice použivany stejny nebo podobny záběry, jaky byly v některym jinym dílu (myslim, že v tom prvnim), ale jinak je to moooc pěkně zpracovany. Záběry na přírodu nádherny, navic je to často poučny - třeba skoro pořád se tam řiká něco jako "nenajdete nikde jinde na světě" nebo "největší na světě" nebo "tvoří 90% všeho na světě". Ale hlavně to ukazuje tu krásu přírody a všechny ty korporace a fabriky a továrny ju tak ničej, kurvy. Prostě tohle je pro milovníky přírody povinnost... Ještě tu chybí poslední díl "Planet Earth Diaries", který popisuje 4 úkoly, které si na sebe filmaři ušili: tým z vrtulníku snažící se natočit lov psů hyenových, pokusy o natočení irbise (sněžného levharta) v horách na hranicích Afghánistánu a Pákistánu, potápění mezi piraněmi, natáčení v jeskyni s horou netopýřího guana plného švábů a jiného hmyzu a na závěr hledání a pronásledování divokých velbloudů v poušti Gobi. Také zajímavé. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Filmaři navštívili celkem 62 zemí. (DaViD´82)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)
  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama