Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tam za hřbitovní zdí ležela truhla a rakev ovázaná řetězem. MATER LACRIMARUM se vrací…. PŘÍBĚH:**z Říma se stává ,,šílené“ město. Vraždy, sebevraždy, sjíždějí se čarodějnice…a vše zastaví jedině A.Argento. Asi v půlce zjišťuji, že samotný příběh už není tak zajímavý, jak původně vypadal. Sama hlavní postava se mi zdá divná a začíná to být nuda omotaná trapnými keci. Korunu všemu nasazuje duch, který ji doprovází. Něco jako Casper, jen zde má podobu její matky./ HUMOR:i na ten bohužel dojde. Směji se totiž stupiditě tvůrců, herců a nevím, jestli to fakt myslí vážně./ AKCE: *ani ne. Pár vražd. Je tu však celkem fajn zvuk a zajímavá hudba. Soundtrack si určitě seženu!/ NAPĚTÍ:**dobře jsem se lekl jednou. Režisér sice ,,hutní“ atmosféru zajímavými zvuky, ale nic se neděje. Trapný je i finále, které může vyvolat pocit hnusu, ale napětí nic moc. Jde tu hlavně o krev, vnitřnosti, drsné záběry. A taky o okultismus, knihovny, úzké chodby – znáte to. Na tohle jsem už starej. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí všech 3 částí můžu s klidným svědomým říct že se jedná sice o nejslabší díl, ale i tak je serie nadprůměrá. Nejlepší díl trilogie je 2 část Inferno, to je vynikající. Tato matka mi nepřišla tak špatná, jen prostě vznikla ve špatné době. Argento si mohl odpustit to zabití dítěte, ne proto že to bylo dítě ale proto že to vypadalo divně. Nicméně ostatní gore bylo prakticky vynikající a nebylo to trapné co se poslední dobou furt natáčí(třeba trapné vraždy v remaku Pátek 13). Asia je celkem kočka. Jen jsem měl trochu problém s koncem, přišel mi takový na rychlo splácnutý. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který má správné ohodnocení. Musím přiznat, že některé vraždy byly dost brutální např. rozbití hlavy dveřmi od wc až vylezlo očičko, nebo naražení kopí do ženských genitálií, které poté vylezlo její pusou ... apod. Ke všemu film doprovázela skvělá gotická hudba. No a na závěr, italština v horroru působi excelentně. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já se docela těšil. Jsou jen 2 možnosti (jak já to vidím) a to, že,buď už prostě nešlo znovu zopakovat feeling z předchozích 2 filmů, které atmosférou doslova přetékají a nebo Argento ztratil jiskru, nebo jak to nazvat. Dodnes nechápu, proč sakra čekal 27! let, aby to dokončil, páč...zasazení do ´´současnosti´´ ten film akorát potopilo, než co jiného. Jsem si naprosto jist, že pokud by to udělal v 80tkách, bylo by to o 300% lepší! Nevím proč, ale 2.pol.filmu mi silně připomíná 3 Dny Kondora nebo Civil War z 3.kpt.USA:) Dále zde vznikl opravdu zajímavý paradox, kdy jsou krvavé scény pohříchu to nejlepší, co lze v tomto jinak veskrze průměrném filmu, nalézti. Protože...to co já považuji za celkem zbytečné (tj.krvavé scény) u předchozích 2 filmů z trilogie, je zde naopak tento handicap...proměněn ve výhodu. Nejvíce jsem si užil skvělou scénu na hajzlíku ve vlaku:) Závěrečná konfrontace, ke které se má správně budovat atmosféra už od začátku...se odbyde během posledních 5(!)minut a jejíž vizuální ztvárnění, si pan Argento tajně vypůjčil z novějších dílů Hellraisera a Silent Hillu. Ona 3.matka, která dle popisu už v 1.filmu, má být ta nejkrásnější (jo, nebyla nejhorší, ale na svou představitelku z Inferna nemá,ale zase oproti ní ukázala vyvinutý hrudník:) a hl. nejmocnější. No...pardón, ale fakt ne. Tak jak nám autor této trilogie tvrdil už od úplného začátku, že z ní máme mít fakt nahnáno, tak těch pár komorních výbuchů násilí na ulicích Říma, ve mě tento pocit nevyvolávalo ani omylem. Musím též varovat rodiče malých dětí (přesněji mimin), aby se raději nedívali na scénu na mostě, páč ta zamávala i se mnou a to děti nemám. A o hudbě (byla tam nějaká?) se nemá smysl asi zmiňovat vůbec. Včetně toho gothic metalového úletu v koncových kreditech.:) Claudio Simonetti (mj. geniální Demons 1+2), má zřejmě již své nejlepší roky...též za sebou:( A absolutní hřeb do rakve byl ten debilní a naprosto nepřístojný smích 2 přeživších postav, hned poté, co vylezou z jakési obří pukliny v zemi. To mě dorazilo. Takový WTF? moment. Musím ale pochválit (alespoň něco,krom příjemných propojovacích narážek na Suspírii) pěkně efektní... byť velmi rychlý způsob smrti, Matky slz. Ten byl opravdu cool, abych použil to příšerné nečeské slovo.:D P.s.chudák Udo Kier, ten dopadl. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dario Argento se s tim vubec nemaze a na stara kolena dokoncuje svou brutalni trilogii "Three Mothers" o vyvrazdovani dabelskych matek. Brutalita opet hraje hlavni roli, tentokrat uz lehce na hranici parodie. Nektere sceny ale rozhodne nezklamaly, hozeni mimina z mostu, ktere se jeste pri padu dukladne triskne do hlavy, pochutnavani si na detskych vnitrnostech, vypichovani oci, propichovani vaginy dvoumetrovou tyci atd. Cele to ale pusobi misty zbrkle a az prilis zbesile, coz opet nahrava spise elementu trapnosti, nez terroru. Presne tuto cholericky dabelskou naladu podtrhuje i hudba, ktera je natolik demonicky hardcore, az vlastne vubec neni temna a prilis atmosfery do filmu neprinese. Asia Argento me v hlavni roli take nejak extra nepresvedcila, navic vypada jako ospala narkomanka. Nastesti misto ni v prubehu celeho filmu exceluje silena satanisticka opicka. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama