Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Najsilnejsi hororovy darcek posledneho obdobia (navyse s jednou lakackou, ktora ma po hrooozne dlhdej dobe dokazala vykotit zo stolicky), skvele zakoncenie mother trilogie. Den po Slyovi a jeho Rambovi 4 dalsi "starik" ukazuje nielen mladej generacii, ze s vekom nie vzdy sily slabnu...ale prave naopak. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tam za hřbitovní zdí ležela truhla a rakev ovázaná řetězem. MATER LACRIMARUM se vrací…. PŘÍBĚH:**z Říma se stává ,,šílené“ město. Vraždy, sebevraždy, sjíždějí se čarodějnice…a vše zastaví jedině A.Argento. Asi v půlce zjišťuji, že samotný příběh už není tak zajímavý, jak původně vypadal. Sama hlavní postava se mi zdá divná a začíná to být nuda omotaná trapnými keci. Korunu všemu nasazuje duch, který ji doprovází. Něco jako Casper, jen zde má podobu její matky./ HUMOR:i na ten bohužel dojde. Směji se totiž stupiditě tvůrců, herců a nevím, jestli to fakt myslí vážně./ AKCE: *ani ne. Pár vražd. Je tu však celkem fajn zvuk a zajímavá hudba. Soundtrack si určitě seženu!/ NAPĚTÍ:**dobře jsem se lekl jednou. Režisér sice ,,hutní“ atmosféru zajímavými zvuky, ale nic se neděje. Trapný je i finále, které může vyvolat pocit hnusu, ale napětí nic moc. Jde tu hlavně o krev, vnitřnosti, drsné záběry. A taky o okultismus, knihovny, úzké chodby – znáte to. Na tohle jsem už starej. ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

hodnotiť štyrmi **** bude spravodlivejsie ... na argenta je to za poslednu dekádu mierny pokrok.. je to predsa len viac nez priemerná nechutnosť.. u argenta je to mimoriadne po 1 X co sa uchyľuje k ducharčine takehoto rozsahu ..čo je samozrejme veci v neprospech .. ps: čo však na tomto projekte skutočne stoji za to je zaverečný song presvedčivo beštialne odspievaný Dani Filthom z Cradle of Filth....za famozneho hudobného doprovodu Daemonie Claudia Simonettiho...MATER LACRIMARUM..song podobného rangu sa vyprodukuje raz za 4 roky..a v predchádzajúcej verzii filmu som ho nemal ... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Argento je vo forme. Po (v mojich očiach trochu rozporuplnej) Suspirii tu máme záverečný diel trilógie, a musím uznať, že je to koniec ako sa patrí. Konečne je na tom dobre aj samotný príbeh, ktorý v Suspirii nie a nie (až takmer do konca) zaujať. V tomto prípade sa je stále na čo pozerať, príbeh žije a veľmi svižne sa posúva až do diabolského finále, ktoré dáva ideálnu bodku za celou sériou. Ideálna zmes temnoty, napätia, gradácie. Samozrejme nechýba skvelá hudba, zaujímavá kamera, pohodové herecké výkony a chlapská základňa si naviac užije aj niekoľko príjemných poprsí :). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Argento dokončil volnou trilogii opravdu důstojně. Byť patří třetí část k nejslabším, tak v rámci dnešních horrorů se jedná o zdařilé dílo. Už působivé titulky s nádhernou hudbou ( Claudio Simonetti - dělal hudbu i pro Argentovu Operu a Phenomenu a společně s Argentem ve skupině Goblin pro Suspirii a Deep Red) dávají tušit, že příběh bude temný a pochmurný. Přiměřené množství gore scén dotváří celkovou syrovost snímku - patří mezi ně třeba velmi realistické podříznutí Udo Kiera. Řím se stává rejdištěm démonů a čarodějnic. Skvělá jízda s odbytým konce ( což je bohužel typické nejen pro Argenta, ale i další italské horrorové režiséry). Pro mne trefa do černého. A satanský song Cradle Of Filth je pravou třešinkou na závěr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno