Reklama

Reklama

Únos

  • USA Lifted
Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi / Komedie
USA, 2006, 5 min

Když se přehnaně sebejistý mladý mimozemšťan nachomýtne k řízení vesmírné lodi, musí se pod přísným dohledem kritického mentora pokusit unést podřimujícího farmáře. Únosy lidí však vyžadují preciznost a zručnost. Po několika chybných úkonech je nadmíru jasné, proč každoročně nezmizí mnohem více lidí. (HBO Europe)

Recenze (248)

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* docela příjemná jednohubka od Pixaru, která to má u mě vytáhla "skoro" k nebesům a můžete ji vidět třeba zde [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když se někde potká inteligence, smysl pro humor a talent, tak z toho nemůže vzniknout cokoli jiného než bomba. Což je přesně případ Únosu, protože ten divákovi během pouhých pěti dá víc než většina filmů za celou stopáž. Kéž by bylo víc autorů, kteří tvoří jen, když mají ostatním co dát. Tak jako v Pixaru. 95% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Při tomhle krátkometrážním snímku jsem se smála tak, že jsem málem spadla ze židle. Nemělo to jedinou chybičku. Bylo to nápadité a mělo to spád. Hlavně to bylo vtipné. Nejen člověk se svými chybami učí, že? Zkoušky se dají dělat ze všeho. I z takové poněkud zvláštní disciplíny, jako byla právě tato. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Spolu s Boundin' bohužel nejslabší PixarShortFilm. Originální nápad ne úplně přetavený k ryzí Pixarovské dokonalosti. A animace překvapivě taky nic moc(chápejte mě správně, pořád je to o jednu generaci dál něž u ostatních animátorských studií, aneb Pixar si sám na sebe pořídil bič, jak se říká;). 70% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Neskutečně vtipné, takovou zkoušku bych asi nechtěla zažít. O animaci se ani nemusíme bavit, super, ale spíše mě tady dostávala ta hudba a neubránila jsem se výbuchu smíchu, kdy se mu to konečně povedlo a člověk stoupal ve světelném paprsku za hudby, jež znám, ale absolutně si nemůžu vzpomenout, co to bylo za písničku. Mám ale pocit, že nějaká od Queenu. Jinak ten úplný konec byl vcelku předvídatelný potom, ale i tak perfektní. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Když unášený muž v pokoji spadne na zem, stojí vedle něj postavička "muzikanta" z pixarovského minifilmu Tin Toy. (T-enter)
  • V tomto krátkometrážnom filme môžeme počuť skladbu "Pump It" od skupiny The Black Eyed Peas i pieseň "The Final Countdown" od kapely Europe. (ludovit14)

Reklama

Reklama