Reklama

Reklama

Miliardář Nerio se utopil a jeho smrt vyvolala hotové pozdvižení. Navíc zemřel bez dědice. Ve skutečnosti však měl Nerio tajemství – před lety adoptoval v Bosně chlapce jménem Largo. Ten je ovšem momentálně ve vězení poté, co byl křivě obviněn z obchodu s drogami. Jde jen o souhru okolností, nebo o dobře připravenou akci, která jej má zbavit dědictví? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

cure 

všechny recenze uživatele

Čakal som hlúpy akčný thriller a dostalo sa mi dobrodružného príbehu, v ktorom bolo akurát chorvátskeho mora, akcie, vtipu (aj keď toho mohlo byť aj trošku viac). Vidieť, že nejde o americkú zlátaninu, ale o snahu diváka zabaviť aj príbehom a zručným filmovým umením. Vo filme je v medzinárodné obsadenie z polovice Európy, z ktorých poteší Karel Roden. Podpísať môžem tiež komentár od Shit. Pád zo skaly do mora je skutočne natočení tak dokonale francúzsky až sa chce plakať. Na tejto scéne je jasne vidieť rozdiel medzi americkou akciou a európskou poetikou.) Normálne by som dal za 3, ale dobrých európskych filmov je tak málo, že dávam 4 hviezdy. Naviac tento film priemerný nie je. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Distributorskej popisek společně s plakátem lákaj na napínavou podivanou, která nebude pro akční / vypjatý scény chodit nijak daleko. Ve skutečnosti však jde hlavně o ukecanej intrikářskej thriller bez nějakýho zajímavějšího momentu. A zmatečnej způsob vyprávění nebo absence aspoň trochu charismatickýho záporáka situaci vůbec nepomáhaj. Škoda, že se solidní řemeslná kvalita nemohla spolehnout na kvalitnější dramaturgický zpracování, určitej potenciál aspoň na sympatickou žánrovku určitě byl. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi "ludlumovský" příběh trpí až přílišnou zkratkovitostí adaptace zřejmě poměrně rozsáhlého komiksu. Řada vedlejších postav, jenž mají v předloze své místo, úlohu a vliv na děj, je zde jen načrtnuta a to tak, že to občas až křičí z plátna ("legendární" sekretářka). Přitom Salle vyprávět umí, akce mu jde taky, navíc mu opět vše snímá Denis Rouden, který ovládá dynamiku, klišé i panoramata s elegancí sobě vlastní. Obsazení je sympatické (jen bych nějak pořešil tu schizofrenii v jazycích - všichni mluví francouzsky, až na Chorvaty), Melánie i Bojana skvěle splňují role okrasných prvků a jako bonus tu trousí bonmoty Karel. Opět je tu až příliš otevřený konec, ale pokračování už je v post-produkci a má ho na starosti stejný tým. Tak, když si dají s adaptací větší péči a trochu obrousí hrany občas až příliš násilného konstruktu, můžeme se docela těšit. Largo je adoptovaným synem miliardáře, když přijde okamžik dědictví, lámou se charaktery a podraz je kam šlápne, čeká ho pěkně divoký tanec, než si bude moct zase v klidu posedět.... 60% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Slušný důkaz, že i v Evropě umí filmaři točit solidní řemeslo. škoda jen, že Largo místy trpí na občasnou naivitu a silnou, až místy chaotickou překombinovanost. Jinak se totiž jedná o nadprůměrný thriller s příjemnou atmosférou který jen dokazuje, že silné filmy stavící na akci nejsou dávno již jen výsadou ostrovní a zaoceánské tvorby. Příště by to chtělo jen trochu větší důraz. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Intrikánské boje o moc uvnitř nadnárodní korporace, potažmo snahy jednoho zazobance uzurpovat majetek toho druhého, jsou už poměrně ohrané. A popravdě tenhle francouzský příspěvek na dané téma v podstatě nic nového nepřináší. Z akčního hlediska je to dost slabota, kromě jedné naháněčky na motorce a závěrečné solidní bitky na střeše, je to celkem nuda. Stejně tak samotné gró příběhu je přitažené za vlasy a jeho věrohodnost navíc definitivně srazí do kolen dost pochybný happyend. A tak jediným zajímavým momentem je z českého pohledu účast Karla Rodena coby polozáporáka Korskyho (proč musí Roden skoro v každém filmu hrát Rusa..?). No a pak taky na pohled velmi příjemný úkaz v podobě Mélanie Thierry. :-) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Film je založený hlavne na prvých dvoch dieloch rovnomennej komiksovej série. (m.a.t.o.)
  • Práva na film o Largovi Winchovi boli po prvýkrát predané pred vyše 20 rokmi producentovi Sergeovi Silbermanovi. Ten mal ambíciu vytvoriť sériu, ktorá by konkurovala Jamesovi Bondovi. Silberman však zomrel ešte predtým, ako vôbec začal s prípravami na projekt. (m.a.t.o.)
  • Tento film vznikl na základě románů a komiksu, jejichž autorem je Jean Van Hamme. (claudel)

Reklama

Reklama