Reklama

Reklama

Prodloužený víkend

(festivalový název)
  • Austrálie Long Weekend
Thriller / Horor / Mysteriózní
Austrálie, 1978, 92 min

Obsahy(1)

Tento eko-horor pojednává o mladém manželském páru. Peter a Marcia se ocitají po Marciině potratu v krizi. I když si Peter není zcela jistý, jestli bylo dítě jeho, má pořád snahu manželství zachránit. Dostává brilantní nápad. Odjedou kempovat na pláž Outback, kde na míle daleko není žádná civilizace. Když se manželé po mnoha šarvátkách dostanou na určené místo a utáboří se, začnou se dít podivné věci. Okolní příroda a zvířata na ně působí divně a agresivně, a to je teprve začátek. (Chatterer)

(více)

Recenze (46)

POMO 

všechny recenze uživatele

Australské Deliverance, ve kterém vyzývatelem nejsou zlí vesničané, ale divoká tropická fauna. Dva protagonisté v manželské krizi a situace, která jím úplně nesedne. Zvířata tomu napomůžou, ale hlavním nepřítelem jsou si s labilní psychikou oni sami. Atmosférický thriller, překvapivě působivý na to, jak málo a na jakém prostoru se v něm stane. Skřeky zvířectva, campingový diskomfort, stísňující magie tmavé noci. Realita se časem mění v přeludy, činy jsou páchány bez zdravého úsudku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Stačí zabít pár zvířat, rozbít několik flašek a máte zaděláno na průser. Stejně jako ústřední pár, který se za větší počet prohřešků proti přírodě bude za svoje činy zodpovídat. Z australské divočiny se stává peklo, co pomalu a nenápadně stahuje smyčku kolem krku obou hrdinů... Hodně slušná podívaná spadající do subžánru ozploitation, jejíž největší devizou je parádní atmosféra. Tentokrát za ní nestojí jen hudba, ale především spousta divných zvuků, co v několika momentech doslova zatápí pod kotlem. Obzvláště v poslední třetině, kde se úplně přestane mluvit. Herecky je to slabší, ale zas to vynahrazuje kamera, která hrdiny často sleduje skrz křoví a vyvolává tak pocit neustálého nebezpečí. Působivé... ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - MIDNIGHT SCREENINGS: OZPLOITATION - Půlnoční filmy: Ozploitation (Long Weekend / LONG WEEKEND / Prodloužený víkend) - Kdyby bylo obsazení hlavní hrdinů jiné třeba bych hvězdičku přidal, ale koukat na nesympatické herce a jejich přehrávání mě vůbec nebavilo... - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Malý sál - Karlovy Vary - 20% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sakra. Velmi zvláštní. Hodně oceňuji originální nápad, který je bravurně podán a ten odér sedmdesátých let. Měl jsem husí kůži. Párkrát jsem pod stanem spal, i na ostro pod širákem, teď se mi do toho asi moc nebude chtít. Připouštím, že výběr hlavních předatvitelů možná nebyl dokonalý, ale i přesto mi to do celé koncepce filmu tak nějak sedělo. 3,5* ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Mít tak trošku nefunkční vztah a ještě jet jen tak ve dvou na výlet kamsi do neznáma? Tomu já říkám čiré bláznovství. I když se, aspoň že začátku oba dva snaží, nakonec je to dostane oba. Pomalu, ale jistě se sžíravě dusná atmosféra přežene a naklepe je jak to nejjemnější, telecí masíčko. Ze začátku zlehka, na konci důkladně. Ps. kdybych měl za manželku Briony, skočil bych pod vlak, nebo bych zvolil nějakou jinou, dobrovolnou smrt. Ušetřil bych si pro sebe aspoň pár dnů v nebi navíc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Roli Petera měl původně hrát George Mallaby. (Chatterer)

Reklama

Reklama