Reklama

Reklama

Láska a jiné pohromy

  • Velká Británie Love and Other Disasters (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emily Jackson (Brittany Murphy) má kouzelný život. Žije a pracuje v Londýně jako asistentka editorky časopisu Vogue. Avšak její rychlý životní styl je v přímém rozporu s její duší toužící po lásce. Tak se vyžívá tím, že dohazuje svým přátelům partnery. Peterovi (Matthew Rhys), jejímu spolubydlícímu a nejčastější oběti svého párování, vyhlédne pohledného asistenta Paola (Santiago Cabrera). Je však natolik zažraná do seznamování druhých, že si ani nevšimne, že o ni taky někdo stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná, která ale doplácí na dvě věci. Za prvé mě neskutečně štvala Catherine Tate v roli přítelkyně hlavní hrdinky, to je opravdu koncentrovaná trapnost. Druhá věc je fakt, že prvních 30 minut je to opravdu nuda, která mě donutila zauvažovat o tom, že to vypnu. Ještě, že jsem to neudělal, protože po pomalém rozjezdu se Láska a jiné pohromy promění v opravdu zábavnou podívanou (aspoň v rámci žánru). Ani ta otravná Tate mi už tak nevadila (dílem to bylo i díky tomu, že se v druhé polovině filmu prakticky nevyskytuje). Veliká škoda té počáteční rozvleklosti, nebýt jí, mohlo být i o hvězdičku vyšší hodnocení. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Dominantní pocit po shlédnutí - promarněná šance na dobrý film. Místy hodně vtipné dialogy slátané dohromady scénáristovou hrubou nití v rozpačitý a nepřesvědčivý celek. Přemíra gay postav oslabila zábavný efekt konfrontace gay x hetero. Brittany je bezesporu půvabná, o tom žádná, ale jako nenápaditě napsaná Emily mě rozhodně neokouzlila. Daleko víc mě pobavila Catherine Tate v roli pošahané Tallulah, která snad jediná naplnila moji představu břitkého anglického humoru. 60% (s přimhouřením oka). Zajímavý komentář: Cushing ()

Reklama

Cushing 

všechny recenze uživatele

Příjemný, couple-friendly film -- když má vaše dívka dost hororů, které jí ustavičně pouštíte, dá se hodit do stroje tato nenáročná, ale zatraceně rychlá legrace. Na velké romantické komedie to nemá, na ty malé ano. Snad jen těch gayů je tam nějak přespříliš, a taky dívat se na hrdinku, jež pořád tápe, neví, nerozumí, zatímco vám je to dávno jasné, může trochu utlumit veselý zážitek. A znovu jsem si u toho řekl: kdyby tento snímek vznikl u nás, velebil bych ho, kudy bych chodil. Na Brity a jejich ironický humor je to přece jen trochu málo. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rozporuplné pocity. Během první poloviny jsem se nudil - nic moc se nedělo a neznal jsem herce. Nebýt krásné a moc roztomilé Brittany Murphy, asi bych to vypnul. Nicméně pak přišla klíčová zápletka, která slibovala, že se přece jen pobavím. A najendou to byl jiný film, měl spád, přišlo pár vtipnách dialogů, napětí před finálním vyvrcholením se stupňovalo a dočkal jsem se zábavy, kterou jsem očekával už od začátku. Konec netřeba prozrazovat, žánr mluví sám za sebe, ačkoliv přece jen byl trochu netradiční. Věřím, že milovníci romantických komedií si přijdou na své. Já jsem rád, že jsem objevil Brittany Murphy, nevím jak v jiných snímcích, ale tady zářila. **** 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neposedná až skotačivá komedie, která je v hloubi duše přesvědčená, že si díky vtipným dialogům od začátku až do konce vystačí s rozverným, afektovaným, maličko infantilním poskakováním a vstřícným, pozitivně laděným hihňáním. Nemůžu říct, že by se nesnažila o určitou inovaci v rámci žánru - a chvílemi dokáže být i bezprostřední a milá, na druhou stranu se nevyhne ani laciným scénkám s nádechem trapnosti. V závěru jakoby jí došly nápady, takže se nakonec uchýlí k osvědčeného schématu ... a má to za sebou. P.S.: Brittany Murphy alias Emily "Jacks" Jackson bych nejraději vyměnila, neboť mi k srdci nepřirostla - a milému Santiago Cabrerovi v roli Paola bych s chutí odebrala svatozář ... a odložila ji někam mezi nepotřebné kostýmy a rekvizity. Možná by potom byl výsledek vyváženější ... možná by mě i přesvědčil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Santiago Cabrera hraje ve filmu Argentiňana, sám je ovšem původen z Venezuely. Krev v něm ale proudí z poloviny chilská, a to z otcovy strany. (Prochy38)

Reklama

Reklama