Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarda Kuchař přenechává na léto svůj pražský byt asijským běžencům a odjíždí k jezeru Andělský Hronov, kde vlastní bufet Tropicana. Jeho jediným zaměstnancem je místní prosťáček Kamil. Ostatně u jezera není ani noha a jedinými návštěvníky jsou zdejší zemědělci, traktoristi Jirka a Péťa, a také sklerotický stařík Zachariáš. Jarda má nevyřízené účty s rybářem Vrtílkem, jemuž přejel před dvěma roky psa. Nyní má Vrtílek psa nového a toho bezostyšně posílá na Jardu i Kamila. Pak s pobavením sleduje, jak si ti dva lížou rány. Výměna invektiv z jednoho břehu jezera na druhý je každodenní záležitostí... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (505)

radektejkal odpad!

všechny recenze uživatele

Večer jsme seděli venku, vařili večeři a kouřili. Potom jsem se omluvil, že se ještě budu dívat na film. Kamarádi mi doporučili tento. Když jsem uslyšel jméno Čtvrtníček, silně jsem zaváhal, ale nakonec jsem se obložil stovkou hříbků na krájení a film si pustil. Hříbky, i vizuálně, zatlačily film do hlubokého pozadí, který jsem nakonec dokoukal jen takzvaně. Ještě půl hodiny jsem krájel se stejným efektem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle by vypadaly Čelisti, kdyby Spielberg v pětasedmdesátém kouřil hašiš z kartuše od montážní pěny.. Patálie kolem latexového Holdegróna možná měly navodit ospalou letní náladu a člověk se snad mohl i párkrát pousmát (především u Čtvrtníčka, co to trousí o římská CVI), ale zároveň je tam spousta pasáží, co jsou hlušší, než Beethoven na sklonku kariéry, či by mohly z fleku vyučovat trapnost na univerzitě. Dva drobné poznatky. Polášek se ze škatulky s cedulkou „Trotl“ vymaňuje evidentně nerad a hudba Krafta tomu v crazy-komediálních situacích dodává nádech Kusturicy, ale je to asi takový nádech, jako když si při ostravské inverzi pustíte do plic pana Mittala. Přežít se to dá ovšem v klidu - bahnité dno české kinematografie je totiž ještě hloub.. Traduje se, že se nedávno mezi Lábusem a Čtvrtníčkem odehrál tenhle rozhovor: Jirka: „Volal mi Krajňák.“ - Petr: „Krajňák, jo? Čůrák. A co chtěl?“ - Jirka: „Abychom šli podruhé do plavek.“ - Petr: „A cos mu na to řek?“ - Jirka: „Nic.“ - Petr: „Tak tos mu řek dobře.“ ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Sem to sledoval tak na půl, protože recenze nebyly zrovna příznivé, ale nakonec z toho nemam nijak špatný pocit. Je to sice taková hříčka, ale proč ne. Čtvrtníčka a Gynekologii 2 mám rád, a tohle se trošku nese v tom duchu. Prostě mi kolikrát přijde vtipný už jen ten způsob, jakým se Čtvrtníček vyjadřuje, že kdyby ty repliky povídal někdo jinej, tak je to trapný, ale on to poví takovým způsobem, že se nakonec třeba i zažulim. Ale dost chvály. Samozřejmě žádný umělecký počin roku to není, ale dalo se to ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem se těm "plavkám" statečně bránila, ale nakonec neubránila. Dobré téma, k dispozici taková partu herců a udělat z toho takovou trapárnu, to už je umění.....ale pár "ftipných" scének tam přeci jen našlo a na rozdíl od spousty jiných příjemnějších průměrných filmů si tento alespoň budu pamatovat. ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Smutné... opravdu smutné... nevěřil jsem vlastním očím a sluchu... Jímá mě podezření (oblíbený obrat Ignacia J.Reillyho - Spolčení hlupců), že největší kladem tohoto filmu je má úspora za vstupenku do multiplexu, neboť jsem měl nutkání tento film při jeho premiéře shlédnout na velkém plátně... A nakonec ono to není podezření, ale pravda ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jiří Lábus při natáčení hodně improvizoval. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy Jarda Kuchař (Petr Čtvrtníček) sundává ceduli označující rychlostní silnici, vyndává z auta druhou, kterou ovšem přikládá obrácením vzhůru nohama. V další scéně je nová cedule již správně otočena. (PAULOO)
  • V improvizovaném bufetu Tropikana teklo z pípy nealkoholické pivo, které bylo díky teplému počasí nepoživatelné a rychle se kazilo. Proto herci pili pivo lahvové. (Fenk)

Reklama

Reklama