Reklama

Reklama

Epizody(13)

Sitcomy tvoří páteř každého komerčního televizního vysílání, ale takový, jako je tento, jste ještě neviděli. Komediálním seriálem Lucky Louie dobyla HBO nové území. Je svěží, zábavný, opravdu dospělácký a vypráví o mladém páru, který se pere s problémy v manželství i rodičovství.
Držitel ceny Emmy Louis C.K. hraje Louie, který pracuje na zkrácený úvazek jako mechanik, ale většinu času tráví doma a stará se o čtyřletou dcerku Lucy. Skutečnou živitelkou rodiny je jeho žena Kim, která pracuje na plný úvazek jako ošetřovatelka. Toto netradiční uspořádání může být občas ožehavé, ale manželé je vždycky ustojí, protože se pořád milují - a také nemají na vybranou.
Nejlepšími přáteli Louie a Kim jsou manželé Mike a Tina, kteří vedou záviděníhodný prostý život s kupou dětí ze současného i předchozích manželství. Naproti bydlí afro-americký pár Walter a Ellen s dcerou Lisou, s nimiž se Louie snaží pěstovat přátelské vztahy. A dále v domě žije i Kimin excentrický bratr Jerry s utajovanou minulostí, který si vydělává na živobytí pochybným způsobem.
Seriál, který je prvním sitcomem HBO realizovaným vícekamerovým systémem, se natáčel před živým publikem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (279)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Lucky Louie je typický dnešní Al Bunda alias ženatý se závazky. Narozdíl od 80. let minulého století se takový chlap žení později, má manželku vzdělanější, výdělečně úspěšnější a pracovitější a navíc poučenou o zdravém způsobu života, ale vše ostatní včetně drzých dětí má nachlup stejné. Tyto dva seriály ve vší kráse ukazují, jak se v partnerském životě skloubí v jeden rozporuplný vztah připoutanost a otrávenost až nesnášenlivost. Lidé dlouho žijící spolu vždy připomínají dikobrazy z bajky Arthura Schopenhauera o nástrahách blízkosti: „Skupina dikobrazů se potuluje chladným zimním dnem. Aby nezmrzla, seskupují se zvířata blíž k sobě. Avšak jakmile jsou dostatečně blízko, aby se mohla přitulit, začínají se navzájem píchat bodlinami. Rozprchnou se, aby unikla bolesti, tím ale přicházejí o výhody blízkosti a znovu se začnou třást chladem. Dikobrazi se tedy opět seskupují a celý cyklus se opakuje, jak se snaží najít pohodlnou vzdálenost, kompromis mezi bolestivým propletencem a zmrznutím.“ ___ Některé scény tohoto seriálu jsou nad hranicí filosofické, psychologické a sociologické geniality. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Tina: „Kim, vieš, ako ťa volajú ostatné mamičky v tanečnej škole? F-mama“. Kim má totiž slovník ako drevorubač, rovnako aj Louie a jeho kamaráti. V konečnom dôsledku sa dobre zasmejete. Ale je to trochu fekálny humor. Rieši sa sex, jedlo, malá Lucy (klobúk dole pred detským výkonom, opäť). A stále dookola. Máte pocit, že Amerika je plná ľudí prežívajúcich na hranici chudoby. Dobre zvolený formát dielov – do 30 minút. Ale na záver som musela zmeniť celkové hodnotenie na tri body, bojovala som sama so sebou. Lebo čo už so sitkomom, na ktorý o pár dní zabudnete? Ak sa budem chcieť najbližšie dobre pobaviť, pustím si radšej Cimrmana alebo Lasicu - Satinského. ()

Reklama

Visáč 

všechny recenze uživatele

Sitkom, v ktorom sa titulný hrdina chová jak dobytok, nadáva manželke do píč, ukazuje dcére fakera a má za švagra pervitínový klon Sagvana Tofiho, nemôže byť zlý. Ono je to vlastne úplná bomba. Čo veta, to hláška. Trefná vulgárnosť českého dabingu mi pripomenula časy Posledného skauta, keď mal dabing gule. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Californication, tomu se bude líbit i Lucky Louie. Louie pořádně tlačí na pilu, sice to sem tam trochu přežene, ale aspoň je přizozený a na nic si nehraje. S Paulou Adlon vytváří skvělé duo a ani další parťáci se nedrží zpátky. V každém díle se najde dost originálních vtipů a trefně umístěných vulgarismů (zasazených v poli dalších vulgarismů). A jak píše Paxxx.cz, seriál není dobrý proto, že by byl vulgární. # [viděno: monitor, EN sub] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když se člověk od mládí připravuje na cestu životem a vytváří si vývojové diagramy, aby měl připravenou únikovou cestu při jakémkoli zásahu vyšší vůle. Louie je trošku jiný. Mládí prohulil a životem si masturbuje bez jakýchkoli ambicí, pro což mám samozřejmě velké pochopení, ale od sitcomu chtěl, aby fóry nebyly pouze jednotvárně fuckoidní. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • V pilotním díle je radiátor ústředního topení v kuchyni odlišný od radiátoru zobrazeného v následujících dílech. (DenisK)
  • V 8. díle, kdy si Louie (Louis C.K.) prohlíží album a vstupuje do šatny, aby mohl masturbovat, visí na dveřích růžová bunda. Když však poté přichází Shannon a Kim (Pamela Adlon) klepe na dveře od šatny, visí na nich bunda modrá. (ČSFD)
  • Louis C.K. po škole pracoval jako automechanik, stejně jako jeho postava v seriálu. (boul)

Reklama

Reklama