Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Revanx 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavá variácia na cestovanie časom, ktorá však v poslednej štvrtine značne stráca dych. O'Dowd, známy v tých zemepisných šírkach hlavne ako Roy z IT Crowdu, hrá zas nerda a ide mu to tak dobre, že ostatní popri ňom jednoducho zanikajú. Jednoducho, veľmi príjemný snímok na nedeľné popoludnie, na ktorý si však už druhý deň ani nebudete pamätať. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Sada hrubě nesympatických obličejů, ke kterým si za celých krátkých 79 minut nestihnete vybudovat žádný vztah a tyto nesympatie poleví jen o kousek, ale úplně nezmizí, a s tím se bohužel musíte potýkat od začátku až do konce. Filmy o cestování časem mám rád, ale zde to působí trochu nuceně a občas hloupě. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Lepší priemer. Časové paradoxy sú síce zaujímavé ale nijak zvlášť geniálne vystavané a i keď sa z nich scenár snaží všemožne si uťahovať, nezriedka postráda skutočne kvalitne vypointovaný humor. Dôsledkom toho sa to vlastne celé chvíľami tiahne a len spoločné scény Chrisa O'Dowda a Anny Faris to nemôžu dvihnúť nahor. A to mi vadí viac ako niektorým údajne premrštený záver. Ten je podľa mňa v poriadku. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Já mám sci-fi filmy o cestování časem ráda navíc mi je sympatický i britský humor, ale tahle libůstka HBO mi přišla moc divadelní a jednoduchá. Dali si sice záležet na časových souvislostech celého filmu, ale mě to přišlo málo. Určitě si na to za nedlouho ani nevzpomenu, natož abych měla ještě chuť si to znovu pustit. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Totalní chaos a bordel, ale byla to zábava. Hlavně mě potěšilo vidět zase v něčem Chrise, protože od The IT crowd, The Boat that rocked a pár štěků se moc nikde neukázal, nebo alespoň já ho nikde neobjevila... No ti dalš dva, které neznám mu dělali dobré doplnění do trojice "hrdinů". A Anna Faris? Super, sice se tam moc neobjevila, vždycky na pár minut, sekund, ale pokaždé s jiným účesem. Možná mě i Ray donutí přestat říkat sci-fi a začnu říkat science fiction. Ale jinak moc otázek, jak FAQ slibuje mi to teda neodpovědělo, i když se o to film snažil. Bylo to zábavné, nevšední, koukatelné i vtipné, ale až moc překombinované a nesmyslné na mě, takže 3-4*. Možná i spíš ty 4*, ale ne.. nechám ty 3-4*. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Krátce před koncem, kdy se Ray (Chris O'Dowd), Toby (Marc Wootton) a Pete (Dean Lennox Kelly) setkají s Cassie (Anna Faris), která právě vyjde z portálu, použije Cassie citát z filmu Flash Gordon (1980), a to "Miluji tě, ale máme jen 14 hodin na záchranu světa." (mi-ib)

Reklama

Reklama