Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

predators 

všechny recenze uživatele

Ano příběh není nejgeniálnější, za to jako průvodce fotografováním by tento film jistě uspěl:-) To je asi jeho jediné mínus, bohužel tím ztrácí bodíky:-) Co nám ale vynahradí zpackaný scénář, jsou zvuky a hudba. Ty jsou naprosto úchvatné a především díky nim mi několikrát přejel mráz po zádech. Fotografové a modelky budou jásat, my ostatní se podíváme a zahodíme:-)50% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Od tohodle filmu jsem neočekávala moc, avšak musím říct, že překvapil. Až na několikero kýčovitých scén a naprosto grotesktních morbidních prvků byl film skvělý. Hudba sice v některých pasážích přehnaná, což mi občas trhalo sluch, ale co od takového žánru čekat. Nejvíce mě ovšem nadchla zápletka, která tam kupodivu opravdu byla. Film měl více smyslu a logiky nežli mnohá důkladně propracovaná dramata, popřípadě thrillery. Příjemné mrazení, napětí a troška vzrušení, prostě super. Hlavně ten konec teda. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není vůbec špatný horůrek. Je to sice remake thajského originálu, o kterém nic moc nevím, ale ten americký má něco do sebe a odehrává se v Tokiu. Jde v něm o to, že novomanželé Ben a Jane jednou v noci autem na silnici srazí podivnou dívku, která po nehodě záhadně zmizí. Od té doby se však dvojici začnou dít podivné věci. Začne se jim zjevovat ona tajemná dívka, jejich dva přátelé záhadně zemřou, a jelikož je Ben profesionální fotograf, tak se na jeho fotografiích začnou objevovat podivné šmouhy. A jde s jistotou o ducha. Vše spěje k závěrečnému rozuzlení, ve kterém se dozvíme, že Ben není takové neviňátko, jak se zdá a skrývá děsivé tajemství související s mrtvou dívkou. Je to duchařina jak poleno a asijské remaky většinou nijak výrazně hororový žánr neobohatí, ale mně se tenhle film líbil. A ani trochu jsem se u něj nenudil. Závěrečná pointa byla dobrá, herci byli taky dobří a mrazení v zádech se taky dostavovalo, tak proč tenhle horor neocenit. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, tak tenhle film mě zrovna dvakrát nezaujal. Vůbec jsem se nebál, ani jednou jsem sebou neškubl hrůzou, ani jednou jsem nevyjekl, zkrátka jsem to normálně v klidu pozoroval a čekal jsem, kdy už přijdou ty strašidelné pasáže. Jenže za celou dobu filmu jsem se bohužel takovýchto pasáží nedočkal, takže místo hororu jsem vlastně celou dobu sledoval pouhé drama s trochou napětí. A to mi věřte, že mě dokáže vyděsit v hororech prakticky všechno, já jsem člověk, který se lekne velice snadno, takže v tomto případě je asi někde chyba. Ale pokud tedy pominu, že to měl být horor a budu to brát jako drama s trochou duchařiny, tak to alespoň na ten mírný podprůměr docela funguje, ale to je tak všechno, protože tu není nic navíc a celou dobu jsem prakticky jen čekal na něco, co nepřišlo. A příliš tomu tedy nepomohli ani herci. Proti Joshuovi Jacksonovi osobně nic nemám, ale tuto roli jsem mu zrovna příliš nevěřil, nepůsobil na mě zkrátka důvěryhodným dojmem a i v tom zřejmě může být kámen úrazu. Tohle je tedy po všech stránkách skutečně zklamání, asi jsem prostě čekal něco docela jiného. Po zralé úvaze, kdy jsem váhal mezi dvěma a třema hvězdama jsem dospěl k názoru, že vzhledem k mému zklamání zvolím tu horší možnost, takže filmu uděluji dvě podprůměrné hvězdy. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Naprosta patlanina, kde se clovek ani trochu neboji, vsechno je predvidatelny jak televizni pozapasovy rozhovor s fotbalistou, serialova hudba, ktera by uspala nejednoho adolescenta, byla k smichu a neoriginalni scenar by napsal i Joey Tribianni. Jedine co stoji za zminku jsou hezky vybrany fonty v zaverecnych titulkach ........ ne!! pockat to jsem si spletl s jinym filmem...tak bohuzel ani ty fonty tu nebyly fajn. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)

Reklama

Reklama