Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh se točí kolem japonské legendy o samurajovi, který se postavil bratrům – démonům hromu a blesku, aby ochránil život své milované. Démony porazil a jejich moc se přenesla do “meče bouřek”. V soudobém Japonsku je profesor Sakai po otevření starodávného svitku posednut démony, kteří chtějí získat mocný meč a nabýt zpět hmotné podoby. Jenže dotyčný artefakt se řízením osudu dostane do rukou Hellboyovi, kterému nezbývá, než se vydat na strastiplnou cestu tajemnou, nebezpečnou krajinou plnou duchů, démonů a monster, aby zachránil náš svět před blížící se hrozbou…

První animovaný snímek o démonovi s uřezanými rohy a kamennou pravačkou producentsky podpořil režisér Guillermo del Toro a k tvorbě přizval i původní herce, s kterými natočil film HELLBOY. Na příběhu se také podílel Mike Mignola, autor komiksové předlohy. (Yojimbo)

(více)

Recenze (52)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak moment, prozraďte mi - proč všechny tolik štvou Hellboyovy nohy? A jo, už vím - vy asi neznáte původní komiks a s "Rudochem" jste se poprvé setkali v Del Torově pecce. Pche, tak to se potom neošklíbejte. Coby velký Hellboyův fanda musím říct, že tenhle animák se po čertech povedl. Je v něm (kromě cigár a nějaké té krve) všechno, co znám z knih a sešitů. Jednodušší animace se k Hellboyovi hodí perfektně, líbivá je i hudba, ale největší výhra je stejně příběh, ze kterého starý známý Mignola srší všemi směry. Kouzelné pasáže jako hlavy (ty dokonce v jednom komiksu jsou, což potěšilo), pavouci, vodní příšera nebo závěrečný souboj proti démonům a jejich pohůnkům, tu pravou atmosféru rozhodně mají. Plusem je samozřejmě i dabing postav a pak vlastně celé to kouzelně barevné prostředí - Japonsko Hellboyovi svědčí. Dávám mu tedy pět poctivých hvězd a jsem moc, moc spokojený. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hellboy je zpět v animované formě. Je to krásně udělané. Navíc to dabují stejní herci jako hranou formu a to všichni znamí. ( Ron Perlman - Hellboy, Selma Blair - Liz, ....) Je to fajn a působí to tady skvěle. Grafické zpracování je více než dobré, nicméně Hellboy, zde postrádá takový ten "šmrc", co jsme u Hellboye zvyklí. Příběh je takový, nemastný, neslaný. Zkrátka vám během chvíle výlítne z hlavy. ( 62 procent ) ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Mezi komiksovými animáky nadprůměr (s porovnání s filmy samozřejmě slabší, ale tak hodnotím v rámci kategorie). Příběh zasazený do Džaponska je ucházející a akce supr. Navíc hlavně vandrák Hellboy s tunou hlášek, který je v kuse otrávený, že se s někym musít zase sr*t. To člověka baví. -"We should bring an end to this puny world of men." -"Think again, dumbass. Because now... I'm pissed." ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Hellboy si to rozdává s celou kavalerií záporáků japonské mytologie? Proč ne? Jo, bavilo. Mělo to akci i děj, i když trochu prkenný a arkádovitě kostrbatý. Bitky se mi docela líbily a co tomu přesně vytknout nevím. Snad jen to, že podruhé bych se na to nepodíval. Zas tolik mě to nechytlo. (Fakt, zkoušel jsem to a podruhé mě to moc nebralo...) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No hranej film (oba dily) jsou o moc lepsi. Nejdriv sem si musel zvyknout na animaci, ta je sice povedena, ale nektery postavy si nejsou moc podobny a Hellboyovo nohy jsou fakt naprosto sileny, ale jelikoz to dabujou stejny herci, tak sem si zvyk za chvily. Pribeh je taky docela fajn a hlavne dava prostor pro veliky mnozstvi souboju, obzvlast ke konci, kdy Hellboy jde lesem a potkava ruzny soupere. Jenze je tu jeden zasadni problem, i pres 75 minut se celej animak dost vlece, neni kdovijak zabavnej ani napinavej a proste sem se moc nebavil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Na tvorbě filmu se podíleli také autor filmového zpracování Guillermo del Toro a autor komiksové podoby příběhu a Mike Mignola. (Innuendo1987)
  • Čtveřice Ron Perlman, Doug Jones, Salma Blair a John Hurt, která si ve filmové sérii Hellboy zahrála hlavní postavy, zde nadabovala své postavy. (Innuendo1987)

Reklama

Reklama