Reklama

Reklama

Než někoho pohřbíš, ujisti se, že je opravdu mrtvý! Manželky jsou vždy nespokojené. Té Clintově se hnusil venkovský život a rozhodla se spolu se svým milencem Cortem k návratu do víru velkoměsta. Jenže v cestě jim stojí nejen Clint, ale i nedostatek peněz. Za pomoci malé lahvičky jedu se tedy rozhodnou zabít dvě mouchy jednou ranou. Jenže život skýtá nejedno překvapení a to největší proradné milence teprve čeká. Ne nadarmo se říká, že pomsta nejlépe chutná podávaná za studena... (Řitka video)

(více)

Recenze (91)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tomuhle kousku nemam co bych vytknul Darabont se pri svem debutu dostal na vrchol kteremu se pri pozdejsich buhvikolika oscarovych dramatech ani nepriblizil film s tak luxusne depresivni atmosferou aby clovek pohledal ritka video v edici horor vydava vesmes pekny sracky ale semtam vytahne i nejaky ten zapomenuty klenot jako tenhle nezapomenutelna kombinace deprese pomsty a velmi cerneho humoru ja mam jasno co je Darabontuv nejlepsi film Vykoupeni z veznice Shawshank nema narok ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na televizní snímek je to docela povedené. Hlavně mi to přišlo napínavé. A nijak nudné. pořád jsem si říkal, co se tam ještě může dít a pořád se něco dělo. Herci jsou fajn, Jennifer Jason je poměrně zvláštní herečka, líbila se mi, jak tady byla oplácaná :-). Toho herce, co hrál doktora nesnáším, ale své role hraje dobře (i když jsem hot edy viděl jen v rolích kde hrál to samé - hajzla). Místy mi to přišlo i nápadité, Clintovy krvavé prsty byly docela realisticky nepříjemné. Slušná podívaná. Možná bych měl napsat, že to chtělo více krve a nahoty, ale není třeba. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní psychologická hra s geniální pointou. Už při svém rozjezdu Darabont moc dobře věděl, kde může prorazit a na co se v budoucnu bude moci spolehnout - a sice na schopnost vybudovat neopakovatelně tísnivou a "svěrací" atmosféru a na vrozenou filmařskou zručnost. I když neměl k dispozici tunu peněžního materiálu, dokázal stvořit tak malý a zároveň velký film, že nad tím vším zůstává rozum stát. ()

campix 

všechny recenze uživatele

TV začátky Franka Darabonta, předtím než nám naservíroval kultovní snímky. Určitá kvalita tam teda je už od začátku, ale je vidět, že se jedno pouze o TV film, takže těch financí tak tolik zase nebylo, ale asi nebyly ani potřeba. Pohřben zaživa je totiž hodně přímočarý příběh o pomstě. Drama, kde jsou motivace jednotlivých postav naprosto zřejmé a pochopitelné a je zábavné sledovat stále se přiostřující dění. Hodně mi to sedlo do nálady. V dnešní době už by se to asi zbytečně zprasilo, takhle je to hodně čisté drama, kde je všechno jak má být. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný televizní kousek, který stojí především na vynikajícím nápadu a perefektním výkonu Tima Mathesona. Děj nabízí pohled na zdánlivě ideální život Clinta (Tim Matheson), který po návratu z New Yorku, na svém rodném venkově vybuduje lukrativní stavební firmu. Bohužel si z New Yorku přiváží i čubkózní manželku, které venkov nevoní. A ta se rozhodne se svým milencem nebohého Clinta zbavit a schrábnout hromadu peněz za prodej firmy. Jejich plán ale nevyjde podle jejich představ a Clint vše přežije. Poté se vrací a rozjíždí krutou pomstu. Jak je již výšeno zmíněno, snímek stojí především na vynikajícím nápadu, který vymazleným způsobem zpracovává a převážně v druhé polovině z něj těží maximum. Bohužel první polovina je daleko slabší. Vše zachraňují kvalitní herecké výkony a dle mého názoru perfektní konec. Navíc dílko disponuje kvalitní atmosférou a řadou perfektních scén jako jsou probuzení Clinta v rakvi, nedokončená balzamace těla, či dřevěné bludiště na zrádné krysy. Podtrženo sečteno, jedná se o zdařilý televizní thriller s kapkou hororu a černého humoru, který dokáže pobavit s přehledem na čtyři hvězdy. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • John Carpenter v komentáři k filmu Upíři (1998) říká, že byl Frankem Darabontem požádán, jestli by se neujal role řidiče náklaďáku. John odmítl s vysvětlením, že by hrál jedině postavu, která někoho zabije, nebo postavu, která bude v posteli s krásnou ženou. (facojurka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno