Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nečetl mangu až dokonce (hlavně proto, že česky ještě celá nevyšla, myslím, že jsem se ochudil o to, abych poznal, jaká bude pointa komiksu až přímo na stránkách komiksu. Přesto to, co jsem dostal ve filmové podobě, je dobré. Ten konec je přesně v tom duchu, v jakém já sem tam někdy přemýšlím. Ne snad v tom duchu, že bych chtěl nastolit jediný správný řád, ale v tom smyslu, kde je spravedlnost, co to je? Zajímavé zamyšlení a s těmi démonickými prvky funguje výborně. Na stránkách komiksu ale přece jen o něco lépe. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...zvítězí dobro nad zlem? A když ano, tak za jakou cenu? A je vždy konat dobro správné? ....ale za jakou cenu? Nebudu rozebírat nic z pokračování Zápisníku smrti, zato Vám prozradím POSLEDNÍ JMÉNO...:-)Ne, nebojte, to neudělám. Jen Vám poradím jedno...na tohle se podívejte, je to absolutní nářez!!! Nic víc netřeba dodávat...90% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dohnal tenhle dvou dílný KULT, který je dle slavné anime předlohy a je to bezpochyby výborné Mysteriózní Krimi, které dokáže strhnout i po letech. Film má skvělý příběh o zápisníku smrti, který nalezne hlavní hrdina Light a díky tomu dostává moc zabít kohokoliv jen se znalostí jména a tváře. Hezky pročisťuje město od zločinu, ale jde mu po krku geniální detektiv L a tenhle vzájemný duel dvou inteligentních lidí mě opravdu bavil. Je to napínavé, zábavné, narvané nečekanými zvraty a nepředvídatelnost děje je rozhodně velkým pozitivem. Trochu zamrzí, že vetšina úmrtí je pouze infarkt, pokud zde byla možnost vymyslet způsob smrti, tak v tomhle ohledu si tvůrci mohli vyhrát lépe. Mohlo to mít náběh na japonskou verzi Nezvratného osudu, ale spíš to zůstalo jen u detektivní a mysteriózní linie, což mne jakožto hororového fanouška trochu mrzí, ale jsem spokojený přesto. Druhý díl mi přišel ještě zábavnější a intenzivnější. Karty jsou rozdány a děj se hýbe kupředu rychleji, krásná Erika Toda jakožto nová postava na scéně je velkým plusem a dějové zvraty mě nepřestaly překvapovat až do vygradovaného finále, které mne svou vychytralostí a precizností krásně odrovnalo. Fanoušci anime možná budou mít pár připomínek, ale já si to užil. 8/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Naproti prvnímu dílu má o dost rychlejší tempo hned od začátku. V prvním díle se spíše seznamoval s deníkem smrti a ve druhém už film jede od začátku ve velkém stylu a navazuje na předchozí díl perfektně. Film o proti jedničce má i lepší děj, ale oba jsou zhruba na stejné úrovni a to je velmi slušné. O závěru ani nemluvím, ten byl prostě perfektní a je vidět, že si dal režisér záležet. Prostě rozuzlení jak má být. Nápady ve filmu jsou skvělé, ale stále mi něco chybí, tak jako v jedničce, ale i přes to je to film, který stojí za ten ztrávený čas.. 8/10 = 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)
  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)

Reklama

Reklama