Reklama

Reklama

Zápisník smrti: Poslední jméno

  • Japonsko Desu nôto: The last name (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout? (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dohnal tenhle dvou dílný KULT, který je dle slavné anime předlohy a je to bezpochyby výborné Mysteriózní Krimi, které dokáže strhnout i po letech. Film má skvělý příběh o zápisníku smrti, který nalezne hlavní hrdina Light a díky tomu dostává moc zabít kohokoliv jen se znalostí jména a tváře. Hezky pročisťuje město od zločinu, ale jde mu po krku geniální detektiv L a tenhle vzájemný duel dvou inteligentních lidí mě opravdu bavil. Je to napínavé, zábavné, narvané nečekanými zvraty a nepředvídatelnost děje je rozhodně velkým pozitivem. Trochu zamrzí, že vetšina úmrtí je pouze infarkt, pokud zde byla možnost vymyslet způsob smrti, tak v tomhle ohledu si tvůrci mohli vyhrát lépe. Mohlo to mít náběh na japonskou verzi Nezvratného osudu, ale spíš to zůstalo jen u detektivní a mysteriózní linie, což mne jakožto hororového fanouška trochu mrzí, ale jsem spokojený přesto. Druhý díl mi přišel ještě zábavnější a intenzivnější. Karty jsou rozdány a děj se hýbe kupředu rychleji, krásná Erika Toda jakožto nová postava na scéně je velkým plusem a dějové zvraty mě nepřestaly překvapovat až do vygradovaného finále, které mne svou vychytralostí a precizností krásně odrovnalo. Fanoušci anime možná budou mít pár připomínek, ale já si to užil. 8/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce se děj zbytečně vleče a přehnaně kombinuje (uvidím, jestli tak i kombinuje seriál). Přesto celý film čekáte a těšíte se, zda bude napsáno slibované poslední jméno a komu bude patřit. I já jsem nervozitou žužlala své umělé nehty :o) Nevěřila jsem vlastním očím, jak dva mladící Japonského původu dokáží být tak chytří a hlavně mazaní. Jejich boj na život a na smrt mě nepřestával bavit, i když můj čumáček Ryuk neměl tolik prostoru. Naštěstí druhý díl si vzal příklad z dané číslovky a na scénu přišel anděl smrti č.2 :o) Rozum mi říká, uber hvězdičku, můj anděl smrti protestuje. Koho jsem asi poslechla? :o)) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Pokud si vzpomínáte, má ke konci prvního příběhu problém dívka jménem Misa (Erika Toda). Film začíná u této scény. Zjevuje se další anděl se jménem Rem. CITÁT - Zapíšeš-li do této knihy jméno konkrétní osoby, ta záhy zemře. Važ si toho............ Na začátku jsou sděleny nová pravidla pro zápisník Smrti. Například ten o dvacetitřídenním cyklu. CITÁT - Jakmile je jméno dotyčné osoby vepsáno, není možné odvrátit jeho smrt............ V tomto příběhu vzniká Kira 2. Je krutější než Kira 1 a hlavně zabíjí více a jiným stylem. Zatím co mě první příběh totálně uchvátil, tento druhý mě moc nebere. U prvního jsem vydržel v kuse celých 125 minut. V tomto příběhu jsem se i nudil. Hodinu filmu a skoro nic se neděje. Nějak to totálně ztratilo tempo. Andělé, černý Ryuuk i bíle oděný Rem jsou sice nádherní, ale celé to jejich okolí je divné. Je to pomalé, nezáživné, prostě divné. Žádný zvraty ani napětí. Zatím, co jsem jedničce dal za pět, dvojka zatím nesahá ani na dvojku. Možná to dotáhnu na tři hvězdy, ale bude to z odřenýma ušima a ukousnutým jablkem. CITÁT - Vzdávám se................ Jednička mi připadala naprosto geniální, dvojka je celkem blbost. Dvě hvězdy za Ryuuka a Rema. CITÁT - Jedno falešný pravidlo........... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nečetl mangu až dokonce (hlavně proto, že česky ještě celá nevyšla, myslím, že jsem se ochudil o to, abych poznal, jaká bude pointa komiksu až přímo na stránkách komiksu. Přesto to, co jsem dostal ve filmové podobě, je dobré. Ten konec je přesně v tom duchu, v jakém já sem tam někdy přemýšlím. Ne snad v tom duchu, že bych chtěl nastolit jediný správný řád, ale v tom smyslu, kde je spravedlnost, co to je? Zajímavé zamyšlení a s těmi démonickými prvky funguje výborně. Na stránkách komiksu ale přece jen o něco lépe. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dám opět ty 4 hvězdy. Efekty jsou sice furt nepříliš kvalitní, a některá místa jsou hodně divná (např. nějaký bůžek, který se zamiluje do smrtelnice a obětuje se kvůli ní), ale když se od toho odprostím,stále dostávám, zajímavý výsledek, který je spíš detektivka, kde se zvájemně trumfují geniální detektiv a geniální "padouch", než nějaký horor. Tentokrát jsem sice už nějaké složitosti po zkušenosti s prvním dílem očekával, ale stále mě to nadmíru zajímalo. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Mezi původním anime a filmovým zpracováním příběhu lze najít několik odlišností. V anime po smrti L (Ken'ichi Matsuyama) pokračuje Kirovo zabíjení dalších několik let, kdežto ve filmu končí před jeho úmrtím. Počet Kirů se v těchto dvou filmech vyšplhá na tři, kdežto v anime je jich 5, vyjímaje toho pravého jsou 4 jeho stoupenci a až na Misu všichni zemřou. V anime není Kira zastaven detektivem L, ale jeho nástupcem geniálním N. Ve filmu si dále Misa (Erika Toda) vymění oči s andělem smrti celkem dvakrát, kdežto v anime třikrát. Oproti filmu je v anime do vyšetřování jako rukojmí zavlečena i Lightova sestra, ale nápor nevydrží a uzavře se do sebe. Současně se v animované verzi příběhu také vyšetřovací tým vydává do nově postaveného sídla v USA, které je speciálně vyhrazené pro Kirův případ. Rozdílem je také skutečnost, že v seriálu umírá L Lightovi v náručí. (Shley)
  • Při závěrečných titulcích hraje skladba „Snow (Hey Oh)“ od Red Hot Chili Pepers. (hrumsrt)

Reklama

Reklama