Reklama

Reklama

Stíny nad soutěskou

  • Čína Xia jiang yiying (více)
Čína, 1985, 90 min

Obsahy(1)

Čína 1911. Tajná policie dynastie Čching se vydává zneškodnit majitele malé čajové společnosti, který v jedné z provincií organizuje protivládní povstání. Film plný dějových zvratů, záměn identit a ukázek bojového umění zůstává dodnes raritou žánru kung-fu. (NFA)

Recenze (5)

stration 

všechny recenze uživatele

Taky prastará klasika. Byl jsem na tom s tatínkem a byl to silný zážitek. Kopalo se, mlátilo, skákalo ze střechy na střechu... ()

York 

všechny recenze uživatele

No, ze začátku jsem to vůbec nechápal, ale postupně se začínalo ukazovat, že to má i nějaký děj a celkem to do sebe zapadá... Viděl jsem to ovšem už jako malý v televizi, jediné co si z toho ale pamatuju je "Jsem agent samotné císařovny". Každopádně na klasiku jako Úder otevřenou dlaní, nebo Mstitel s píšťalou to nemá. ()

Cibulka 

všechny recenze uživatele

Distributor film zřejmě neviděl. Já si film pamatuji takto: Připravuje se vzpoura a do jejího ohniska proniká vládní tajný agent, jenž se vyznačuje špičkovými bojovými schopnostmi. Jeho nástup na scénu je strhující a místního mistra zraní specifickým útokem, jenž ho později prozradí. Spiknutí odhalí, jenže se zamiluje do jedné místní krasavice a tak včas nezmizí. Povstání je krvavě potlačeno. Tento film se vyznačuje jednou zvláštností - kdokoliv se zdržel na plátně déle deseti vteřin, zemřel. ()

Reklama

Reklama