Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

Skip 

všechny recenze uživatele

Film jemně a s přehledem kráčí na hraně mezi dramatem a komedií. Drama je zde cítit velmi silně, ale díkybohu nespadá do dusného sociálního dramatu, ke kterému námět vybízel. Humor, tak jemný, až skoro nepostřehnutelný, o to však silnější, je příjemnou protiváhou vážnosti situace, v níž se Maggie alias Irina Palm ocitl...a. Skvěle natočený film, ve kterém mě rušil pouze poněkud monotónní hudební doprovod. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Přiznávám, do tohoto snímku jsem se " musel nutit " očekávajíce trošku něco jiného než se mi ( naštěstí ) následně dostalo. Přesvědčivý snímek, bez nijakých klišé ( ke kterým to přímo svádělo ). Pomalu plynoucí ( upozaděná ) režie dává dostatek prostoru vyniknout hercům a Ti to režisérovi S. Garbarskimu vrací i s úroky. Vynikající civilní herecké výkony tu předvádí jak hlavní představitelka Marianne Faithfull jako Maggie, ( vlastně pardon Irina Palm), tak i Miki Manojlovic coby majitel erotického klubu. Irina Palm je snímek ( nejen ) o tom, co vše jsme schopni udělat ( obětovat ) pro záchranu svých blízkých. 75% p.s. pojem tenisový loket dobře znám ( bohužel ) . Pocítil jsem to " na vlastní kůži ". Nic příjemného to rozhodně není! Ovšem Penisový loket mi byl až do včerejšího večera utajen. Těžko říci, co je horší ( bolet to bude asi stejně ), nicméně ten mi opravdu nehrozí :o) Ikdyž, jak říká Jaroslav Dušek: honil si ho každý a kdo říká, že ne....honí si ho dodnes :o) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí a typicky evropsky pojaté drama o tom, co všechno je člověk ochoten udělat pro záchranu dítěte, o tom, jak těžké je opustit kuklu zažitého stereotypu, i o tom, že to, co je opovrženíhodné, se někdy skrývá někde plně jinde než se na první pohled zdá. Depresivní, přesto pozitivní, hořké, přesto místy nenápadně úsměvné, strohé, přesto pocitově bohaté a zručně unikající všem z tématu hrozícím nástrahám. Největším kladem je Marianne Faithfull v hlavní roli, přirozená, přesvědčivá nejen úsporným způsobem vyjádření emocí bez velkých gest a slov. Nemusí mávat rukama a vysvětlovat, stačí jí pohled, výraz, nepatrné gesto. Což režisér ještě podtrhává afektovaností některých postav kolem ní. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Maggie je vdova po päťdesiatke, ktorá žije v malej anglickej dedinke pri Londýne. Svoj život strávila skromným spôsobom staraním sa o rodinu. Jej vnuk je veľmi chorý a leží v nemocnici. Jeho jedinou šancou na prežitie je operácia v Austrálii. Liečebné náklady bude hradiť systém zdravotnej starostlivosti, ale dopravu atď. musí zabezpečiť rodina. Maggie sa rozhodne pomoc svojej rodine hocijakým spôsobom. Irina Palm je veľmi pomalý film, ktorý však ponúka úplne iný pohľad na ľudskú povahu. 7/10 ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

85 % - Velmi povedená záležitost, tohle drama s příchutí černého humoru mě docela překvapilo. Veškeré "dráždivé" elementy se odehrávají výhradně na verbální úrovni, dialogy jsou výborné, přirozené, mají v sobě hloubku, vtip, ironii, žal... A sice úsporná, nicméně podmanivá kytarová hudba z dílny Ghinzu. Marianne Faithfull v roli babičky Maggie je excelentní, výtečný byl i Miki Manojlovic á la majitel nočního podniku. Kevina Bishopa nemám rád od prvního Erasma (nejdřív protivný William, posléze do ruské baletky zamilovaný William), tady se sice na roli Magiina lehce nevyrovnaného synka sice hodil, ale kapánek přehrával. Summa sumarum dost nadprůměrný film, kterou si někdy na DVD jistě pustím znovu. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama