Reklama

Reklama

Andy stojí na prahu dospělosti, chystá se na vysokou a přemýšlí, co udělá se svými starými hračkami. Nejoblíbenější kousky, mezi nimiž nechybí Buzz Rakeťák a kovbojská dívka Jessie, připraví do pytle, který ale maminka místo na půdu odnese k popelnicím. Hračkám se podaří na poslední chvíli před popeláři uprchnout. Ocitnou se v autě s dalšími hračkami, určenými jako dar mateřské školce, která je ale plná rozjívených dětí a batolat ničících hračky. Setkají se tam se spoustou jiných hraček a brzy si uvědomí, že je potkalo zcela nové bláznivé dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (1 088)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Po jedničce druhý nejlepší díl Toy Story. Začátek je boží, dobře se to rozjelo, ale jakmile se naši hrdinové ocitnou v "lochu", tak to začíná ztrácet. Nebo alespoň mě to potom už tak nebavilo. Na můj vkus až moc akce. Propracovaný útěk z vězení jsem viděl už v Prison Breaku, tady bych ocenil spíš nějaké povedené hlášky a situace. Neříkám, že se mi to nelíbilo, je to fajn, ale takové hodnocení je trochu přehnané. 75% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hračky dělají dětství dětstvím. Dovedete si představit život bez hraček? A dovedou si ho představit hračky bez nás? Dojemný příběh z fantastického světa hraček pohladá, potěší i rozesměje...Důkaz, že fantasii se meze nekladou. Moje nadšení z Toy Story tedy neopadá ani po 3. díle, který nebyl o nic méně zajímavý než předešlé dva. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelně krásný animák, jeden z nejlepších filmů vůbec. Trochu je mi jen líto DW, kteří se taky neuvěřitelně snaží, ale Pixary stále nedokážou doběhnout. S jakou láskou přistupují ke svým animákům, kolik myšlenek do nich dokážou nacpat, kolik emocí dokážou z postaviček dostat je úžasné a díky tomu všemu pro mně zůstanou navždy číslem 1 na poli animovaném i poli poučujícím. (Varování: podle mně ne moc určené nejmenším dětem, mohly by z toho mít slušné traumata..) lidičky nevyhazujte své hračky a starejte se o ně. Ony vám budou do smrti vděčné a vy si pak vždy budete moci lépe vzpomenout na nejlepší roky svého života. 10/10 PS: taky jsem u jedné konkrétní scény brečel. Prostě to nešlo udržet, tak krásné to bylo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příběh hraček dospěl společně se svými dávnými dětskými obdivovateli. Byli jsme jako Andy v prvním díle a i když jsme teď starší než on v dílu třetím, pořád to funguje. S extrémně dojemnou nostalgií, dokonalým útěkem z vězení a zakončením Andyho ságy, kde všechno zaklapne na správné místo. Pixar stvořil královskou trilogii, která nezestárne, ať už se další dobrodružství vydá (vydají?) kamkoli. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen výjimečně se dá o třetím díle volné série napsat, že předčí své předchůdce. Jde o překvapivě zralý kousek, který výborným způsobem pracuje s lidskými emocemi, a i když překypuje sentimentem, dokáže ho dávkovat tak šikovně, že přinejmenším v mém případě zabrnkal na správnou strunu a z Toy Story 3 jsem se těšil víc než okolní drobotina na sedadlech multiplexu. Jde o příběh nevyhnutelného konce jednoho z osudových vztahů a z něj vyplývající životní změny, jakými je např. odchod dětí z domova a jejich založení nových rodin. Hračky v domácnosti, ve které prožily celou svou dosavadní existenci, se musí vyrovnat s dospíváním chlapce, kterému patří, a jeho odchodem na vysokou školu. Jako druhé téma a žánrové zasazení jde o film o vzpouře proti zavedeným pořádkům, v tomto případě proti diktatuře růžové bestie jménem Mazel alias roztomilému plyšovému medvídkovi, a o velkolepém útěku, který se svou precizností a nápaditostí vyrovná nejednomu vzrušujícímu thrilleru současnosti. Scénář i technická stránka filmu jsou na špičkové úrovni a Toy Story 3 na mě udělalo ten nejlepší dojem. Řadím ho do absolutní špičky animovaných blokbusterů hned za Shreka a Ratatouille. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (73)

  • Film prošel několika náměty. V prvním námětu Andyho matka chtěla odložit hračky na půdu k babičce, avšak někdo hračky ukradl. Ve druhém námětu společnost, která vytvořila Buzze Rakeťáka, ohlásila stažení produktů Buzze Rakeťáka. Woody a ostatní měli zachránit Buzze. (petr.koca)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 415 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 1067,3 mil. (NIRO)
  • První film studia Pixar uvedený v IMAXu. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

A scénáře pro Star Wars VII – IX obstarají...

22.11.2012

Co se týče režisérů, prozatím se hraje hra „které další slavné jméno odmítne možnost točit Star Wars pro Disneye“ (na seznamu už jsou Matthew Vaughn, Steven Spielberg, Quentin Tarantino a několik… (více)

Reklama

Reklama