Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parafráze na klasickou pohádku O perníkové chaloupce, vznikla roku 1983 podle jedné z Nezbedných pohádek Josefa Lady. A protože je to pohádka "naruby", v lese se neztratí děti, ale kouzelný perníkový dědek a babka. Ze stromu uvidí chaloupku, a když se začnou krmit šindelemi, propadnou se do kozího chlívku. Aby se ze zajetí dostali, chaloupku zázračně promění v perníkovou. Jenže mamince a tatínkovi se perník brzo začne přejídat. Ve veselé pohádce si hlavní role s chutí zahráli J. Císler a L. Havelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Josef Lada tvořil vskutku zajímavé a trochu popletené pohádky, které ale ve většině jsou zábavné i pro dospělé. Možná si mnohý dospělý vybaví film Perníková věž a lekne se, co že to ráno vysílají. Je to ale jen další podivná pohádka o tom, že není všechno zlato, co chutná jako perník. Český člověk chce zkrátka vydělat na všem i na perníku. Jenže i perníku se lidé jednou přejí. Když už nic jiného tak Jiří Císler byla opravdu vtipná figura sama o sobě a ty kulisy jsou kouzelné. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Manželé Mandle a Marcipán (zvaný Perníkový dědek) vlastní perníkovou chaloupku. Jenže už je nebaví čekat na dětičky a tak se vydávají do světa. Narazí na rodinu s dětmi Jeníčkem a Mařenkou, příšerně se nají šindelemi a přiberou tak, že se nemohou dostat z chlívku, do kterého byli zavřeni. Tu jim podají pomocnou ruku Jeníček a Mařenka a jsou za to odvděčeni novým perníkovým domem, boudou pro psa a houpacím koníčkem. Rodiče chvíli na prodeji perníku vydělávají, ale brzy přijdou nato, že jim chybí pravý domov a že nejlepší je být takovými prostými lidmi, jakými byli před zbohatnutím. A protože jsme v pohádce, přání je jim vyplněno, ponaučení je předáno a my můžeme konstatovat, že v pohádce Josefa Lady v typických Ladovských kulisách vznikla přeci jen hodně zdlouhavá pohádka, která pobaví, ale nestojí za druhé zhlédnutí. Císler s Havelkovou jsou však neodolatelní a při jejich scénách hraje na rtech příjemný úsměv. Hudba: Otmar Mácha ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Roztomilá "Perníková chaloupka" naruby z pera Josefa Lady. Krásné kulisy, lehký humor, skvělí herci - já myslím že to stačí, ne? ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ladovský námět i ladovské kulisy, nicméně tak půvabné dílko jako Nezbedná pohádka to zdaleka není, zejména kvůli nevýrazné režii. Chtělo to ještě víc nadsázky a recese. Celkový dojem 55 %. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv scénář není nic moc, maximálně tak na dva body při zavření obou očí, tak hodnoceno dětským pohledem, byla to jedna z mých oblíbených nejspíše díky zajímavému nápadu s perníkem a parádním kulisám. Za famózního pana Císlera, ale i tradičně osvědčenou pohádkovou babču paní Havelkovou dávám tři kousky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama