Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Nach 

všechny recenze uživatele

Bunkr smrti mohl být solidní béčkový horor, nic víc, ale nic míň. Bohužel, ač režie je průměrná a herci taky, vše to ke dnu táhne hloupý scénář, který na začátku pokládá jistá pravidla, aby je v samotném závěru rozcupoval na kusy. Nádherným příkladem může sloužit zjevování nacistických vojáků kdekoli a kdykoli. V závěru je pak tato vlastnost zcela ignorována a po prohlášení jednoho z hrdinů: "Náckové půjdou tuty, dejte tam miny" je všem jeho spolubojovníkům naprosto jasné, že nic jiného se ani stát nemůže. 45% ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Už z názvu jsem si myslel, že to nebude nic extra. Ale ono to chvilka bylo drobátko napínavé, ale v případě, že tam hlavní partička žolďáků bojuje s nepřemožitelným nepřítelem, se mi prostě nelíbilo. Alespoň se mohlo něco vymyslet na konec, ale ono to skončilo, jak to skončilo. Proto pozor na staré německé bunkry, mohlo by se Vám stát, že tam bude něco v nepořádku ;-) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No, myslím, že z podobného nápadu, ktorý je takmer totožný s o niečo starším, kvalitnejším a atmosférickejším The Bunker, sa už nedalo vyťažiť viac a tak som sa celkom bavil. Najviac ma štvala tá odpudivá podobnosť týchto snímkov, keby že som spomínaný film nevidel, určite by bolo nadšenie z tohto filmu väčšie. Toto ale slušne rýchlo odsýpalo, žiadne zbytočné minúty navyše, občas príjemné zamrazenie a záverečné scény. 65%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Témou podobný ako Deathwatch (2002) a predsa vo výsledku úplne iný. Vystrašených vojakov vystriedali arogantné nuly, prvú svetovú súčasnosť (!) a z takéhoto nezmyselného scenára by sa dala slušne vysekať jedna epizóda k Masters of Horror. K dobru môžem pripočítať len veľmi málo napínavých momentov, nôž medzi zubami a brutálne dobrú vyzáž nemeckých nemŕtvych vojakov. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mix The Bunker, Deathwatch a Dog Soldiers. Bohužel každý ze jmenovaných filmů je s podobným příběhem o dost lepší. Outpost oplývá pěkným prostředím, ale bohužel takřka žádným napětím ani sympatickými postavami. Zatímco paragáni v Psích vojácích solí hlášku za hláškou, chovají se celkem logicky a neváhají si to případně rozdat s vlkodlaky na férovku, zdejší žoldáci jsou takoví šediví bez výrazu, a když někdo z nich zmizí nebo je brutálně zlikvidovanej (či obojí), na odsýpání děje se to moc neprojeví. Snad jen legionář Titus Pullo občas projeví trochu toho charismatu. S logikou si taky nikdo moc nevyhrál, bunkr mi přišel moc na ráně, navíc tam je funkční generátor. Přesto pár světlejch míst se najde, předevšim spuštění Beethovena a poslední scéna. Lepší dvě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Každý žoldák má jinou uniformu. Ve filmu můžeme vidět uniformy USA, Velké Británie a Francie. (padouchrap)
  • Kulka vytažená z Macovy ruky je podle velitele "stará 7,62". Wehrmacht používal náboje ráže 7,92 mm, zatímco 7,62 mm používali Američané a Rusové. (Kriklan49)
  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením. (Kriklan49)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama