Reklama

Reklama

Bunkr smrti

Trailer

Tajemný obchodník najme skupinu bývalých žoldáků na nebezpečnou misi do země nikoho. Jejich úkolem je prověřit starý nacistický bunkr, kde se odehrávaly hrůzné experimenty během II.světové války. Zde na ně ovšem čeká překvapení, z jejich mise se stává boj o holý život. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tématikou, námětem (všeobecně je z nalezených zápisů známo, že si nacisti skutečně zahrávali se záhrobím a s různým experimenty). Tuším, že u zrodu byl sám Himmler.) sice zajímavý ale dějově slabší duchařský film a pro mě s očekávaným koncem. Myšlenka filmu tedy dobrá, ale přesto tomu něco chybělo, chvílemi mě to uspávalo (hlavně první půle), tedy než přišly na řadu všechny ty podivné vraždy a prapodivná temná atmosféra. I když je to vlastně taková směsice z filmů jako Psí vojáci nebo Hostel, přece jen se bylo na co dívat. " ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Neskutečná ptákovina, nevěřil jsem tomu ani minutu. Ještě, že západní filmaři mají nácky a východní Evropu.... To magično, které fungovalo v prvním britském Bunkru (2001) se odsud zcela vytratilo. Tajné zařízení a chrchlající zombie nácci tu už byli mockrát. Ani ten bunkr nevypadal jako válečný a film na promítačce mi primitivní animací připomněl klip Pet Shop Boys - Go West...:-) !!!!! Z filmu mne tak zaujal celkem slušný hudební doprovod, ale jinak jsem jej celý prozíval s přáním ať už padne poslední hrdina aby byl konec. Závěr nezklamal a byl přesně takový jaký jsem jej odhadl. Pokud se vám líbil Dead Snow, tak tohle je to samé, akorát bez té prdele... Tady to totiž tvůrci asi mysleli vážně, což je horší...! Dám jeden železný kříž a pokusím se rychle zapomenout. * ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že vojnovým hororom moc nefandím, radšej si pozriem "čistú" vojnovú akciu, ale toto celkom ušlo.Rozhodne lepšie ako Deathwatch. Vyzdvihnem aspoň pozitíva ako napr. brutálne drsný look nemčúrov a partička žoldákov tiež vyzerala, že sa s ničím neserie. K tomu celá tá atmosféra starého SS bunkra, dá sa... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Za českým céčkově přiblblým názvem se nachází hororový průměr, který nenáročného bedekra neurazí ani nenadchne. Zápletka ve stylu "10 malých žoldáčků" je ošolíchaná k uzívání, jednotlivé charaktery nedávají moc důvodů k účasti nad jejich předčasným odchodem ze scény, atmosféra se usrkávačům čaje o páté celkem povedla. Jestli mě na tomto dílku něco překvapilo, pak jeho snesitelnost: přiměřeně temné, přiměřeně krvavé, přiměřeně blbé... těch momentálních souhrnných 51% odpovídá mému dojmu: nemám důvod flusat extra jedovaté poznámky ani freneticky jásat. Komentář považuju za nutný, protože do půl roku pravděpodobně zapomenu, jestli jsem "Outpost" viděla - a pro jednou nebude na vině jen plíživá stařecká demence. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Místy lehce nadprůměrný hororový počin, který se snaží těžit z hrůznosti nacistického Německa a jeho posedlosti nadpřirozenými věcmi. Divák má možnost zažít misi partičky žoldáků, kteří se vydávají kamsi do východní Evropy s cílem bezpečně doprovodit klienta tam a zpět. Zdánlivě rutinní mise se začíná komplikovat při průzkumu bunkru z Druhé Světové války, který se zdá být cílem cesty, a kde se skupinka ocitne pod palbou. Žoldáci s ubývajícím počtem ve vlastních řadách odhalují pravý cíl mise a s ním spojená děsivá tajemství nacistických experimentů. Ovšem šance na přežití začínají být minimální. Nepřítel je velmi nebezpečný a klient se rozhodne udržet vojáky za každou cenu. Celé dílko i přes zajímavý námět, zdařilou technickou stránku a výborné masky působí místy unyle, atmosféra kolísá a do očí bije spousta nelogičností. Ovšem z "hákovém kříže" tvůrci vyždímali v rámci svých možností maximum, takže se ve výsledku jedná o průměrnou podívanou, která sice nijak zvlášť nenadchne, ale zároveň ani neurazí. Takže u mě za tři hvězdy. Po shlédnutí filmu mi ihned naskočil na mysl pro mě o třídu lepší Schumacherův Blood Creek. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kdy jedna z postav střílí na záblesk ve stromoví, je možné vidět, že zdravotník má na zádech lékárničku s českým označením. (Kriklan49)
  • Při závěrečné přestřelce měl Prior použít brokovnici až uvnitř bunkru, ale úroveň hluku by byla zcela nesnesitelná a panovaly obavy z trvalého poškození sluchu, proto z ní střílí jen venku. (Kriklan49)
  • Natáčelo se ve Velké Británii konkrétně ve Skotsku v oblastech Glasgow, Dumfries a Galloway. (Terva)

Související novinky

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Reklama

Reklama