Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka se snaží být tedy řádsky nechutná a v nechutnosti opravdu dosahuje maxima, co tak v poslední době v oblasti horroru vzniklo ... Vedle "TROMAšíleností", "hongkongských CAT trojek" z devadesátých let a "japonských nechutností" můžeme klidně postavit i tento film. Každopádně triky jsou perfektně provedené a proto zvedají žaludek o to víc ... Jinak jde ale o spatlanost několika žánrů, které naprosto nesedí pohromadě, školní prostředí versus skutečně brutální a nechutné scény chvílemi opravdu nejdou dohromady ... Je to takový mišmaš, ale v pohodě ... Hrozný je pak závěr filmu a celkově i krátká stopáž ... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Školáci zo Springfieldu sa chystajú na maturitný ples. Najkrajšiu noc ich stredoškolského života ale prekazí vypuknutie neznámej nákazy, ktorá rozožiera všetko živé. Ples sa preto mení na krvavý masaker, z ktorého nikto nevyviazne so zdravou kožou. - Ani si už nepamätám, prečo som tomu pár rokov dozadu dal päť hviezdičiek, ale teraz už ma to velmi nebavilo. Ako Splatter to funguje len z polovice, pretože vela krvavých scén je mimo záberu kamery a na mnohých, ktoré su ukázané, je zase vidieť, že je všetko umelé. Ti West sa ale aj prostredníctvom tohto bláznivého high school hororu dostal vyššie, takže to vôbec nie je na zahodenie. Už tu je vidno, že s hercami dokáže pracovať, atmosféru tiež vie vytvoriť a jeho nápady nie sú vôbec zlé. Nefunguje tu ale ten humor, na ktorom sa tento druh hororu z velkej časti zakladá. Ak nebudete môcť dnes alebo zajtra v noci zaspať, tak si to môžete pozrieť v TV. + Noah Segan + Larry Fessenden + Marc Senter + herec z The Last House on the Left a House by the Lake + herec z Sharknado 2: The Second One + herečka z Outcast a Rings + herečka z The Remaining ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie a nadšenie. Ti Westa žerem, resp. žerem jeho nové filmy (The House of the Devil a hlavne The Inkeepers) a čakal som niečo podobné. Chyba! Spring Fever je všetko, len nie pomalý, inteligentný, atmosféricky film. Naopak ide o extrémne odporný, extrémne zábavný, komediálny gore fest, pričom niektoré jeho detaily patria medzi to vôbec najnechutnejšie, čo som doteraz videl. Prečo je tak moc podhodnotený nechápem, ani ma to nezaujíma. Pecka. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Rothově jedničce jsem malinko nadsadil, když jsem hodnocení zaokrouhlil na ***, tady udělám opak. Nejlepší na celém / krátkém / bez dějovém / filmu byla úvodní a závěrečná animace. Zbytek kaše s otřesným nesympatickým obsazením. Komorní atmosféra byla přesunuta z lesa na střední školu s finálovou scénou na maturitním plese, kde každý vystřikoval na své protějšky litry krve. Btw. ta epidemická jednotka mariňáků musela mít nulové IQ. Pro fanoušky jedničky ale stojí za shlédnutí určitě i tohle. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,, Smrtonosný výlet 2" je slabé pokračovanie, so zlým vývojom deja a postáv. Zdá sa, že spisovateľ sa ponáhľal s dokončením svojho diela a nedal si pozor na príbeh, ktorý je nesúrodý. Režisér Ti West sa zaujímal viac o krvavé momenty, a nemôžem mu uprieť snahu, že niekoľko krvavých scén mu aj vyšli, ale režisér si nemôže tak isto myslieť, že týmto film zachráni. 4/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama