Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze uživatele Yarwen k tomuto seriálu (5)

Milovník zvířat (1974) (E01) 

Krásné, poetické, melancholické i místy jemně vtipné, a krásně odvyprávěné. A přitom jsem nikdy tento díl Zahrady neviděl. V televizi se vždycky dávala jen výprava party kluků do tajemné Zahrady. Asi už tuším, co vyroste z malého koťátka... ()

O té velké mlze (1975) (E02) 

Druhý díl se nese v krásně poetickém duchu dílu předchozího. Nemohu si pomoct, ale opět na mě dolehlo cosi jako pohlazení po duši. Je to milé a i ty nadávky starého kocoura ve smyslu "Vy kbelíci! Vy lívanci!" působí úsměvně v kontrastu s dnešní dobou. ()

Jak ulovit tygra (1976) (E03) 

Nevinná vtipnost se snoubí v tomto díle se skvěle namluvenými postavami. Je to staré půl století, ale stejně to strčí do kapsy mnohé novodobé kousky... ()

Velryba - Abyrlev (1977) (E04) 

Byl jsem na velrybu zvědavý, čekal, že možná upadne kapka moudrosti, ale působila příliš školometsky. Písničky pozpátku mě také dvakrát nenadchly, ale nadprůměrnou úroveň si tento díl přesto drží. Od předchozího dílu tady je ale určitý skok, kluci se stihli nějak skamarádit s kocourem... ()

O myších ve staniolu (1977) (E05) 

Možná je to tady uvedeno jako poslední, pátý díl, ale dějové předchází čtvrtému (Velryba Abyrlev). Možná právě tento byl v televizi dáván nejčastěji, na jiný jsem v dětství nenarazil. Naše klukovská čtyřka se odvážně pouští do zahrady, kde hlídá vzteklý kocour, tentokrát mají ale více štěstí - a ano, hlavním důvodem jsou myši ve staniolu... ()

Reklama

Reklama