Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zahrada je nezapomenutelný loutkový film o zahradě, partě kluků a zlém kocourovi, od tvůrců úspěšných animovaných příběhů o dvou medvědech, kteří se potkali u Kolína nazvaném Pojďte pane, budeme si hrát. Svou zvláštní imaginativností a tajemností připomíná v jistém smyslu dětský horror. (oficiální text distributora)

Recenze (73)

Haller 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ze srdce zbožňuju. Nikdy nezapomenu, jak jsem coby dítko zíral s očima doširoka otevřenýma na to, co za tajemství se vynoří v tajemné zahradě. Jednička českého animovaného filmu, provázaného s dabingem výborných herců. Kocourův nevybíravý slovník vůči narušitelům klidu: "Vy knedlíci, vy lívanci,... uličníci!!!!" zůstává jednou provždy. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Dost nevyrovnané. 1. filmeček má hezký, klidný příběh. 2. filmeček (ztřeštěnost plná nápadů) je ještě o něco lepší. Zbývající 3 díly jsou ale už vcelku nudné. Je mi jasné, že se na to ve svých 24 letech dívám jinýma očima než děti (pro které to je stvořeno). Jenže Medvědy od Kolína si užíju i teď, stejně jako jiné animáky pro děti. Takže co. ()

Reklama

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Milovník zvířat - 75%. Milé, hravé a roztomilé. Pěkný úvod do této krásné zahrady. O té velké mlze - 80%. I když jsme čekali vzhledem k nevídanému úspěchu jasných 5 hvězd, nakonec to tak nebylo. Ale pokrok oproti jedničce to je. Parta kluků nás zaujala! Jak ulovit tygra - 80%. Možná nejlepší díl z celé série! Velký podíl má na tom kocour (Filipovský). Velryba - Abyrlev - 75%. I když se to rozvíjí slibně, nakonec se to přehoupne/propadne v nevtipnou a utaženou... stejná úroveň jako jednička. O myších ve staniolu - 80%. Je zajímavé, že jsme tento díl viděli nejpozději a přitom si ho pamatujeme nejhůře. Toť asi tím, že už nás nemohl ničím překvapit... vlastně mohl, ale nečekali jsme to a nestalo se tak. Jinak úctihodné ukončení celé minisérie, která je sic hezká, ale bohužel chvílemi zarostlá stejně jako naše milá zahrádka :-) - Dohromady jasné 4 hvězdy a jestli 80% či 75%.... na to ještě musíme počkat... ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Trnkova předloha nemá chybu, ale Pojarovo animované zpracování mi tak úplně nesedlo. Honičky kluků s kocourem a celá zahrada jsou podařené, stejně tak sloni a velryba. Ale první pouze kreslený díl je poněkud didaktický, dalším zas chybí větší spád, víc humoru a pointy, takže vyznívají hrozně doztracena. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný klukovský seriál. Tajemná zahrada s tajemnými zvířaty a do toho úplně obyčejní kluci s neobyčejnou fantazií. Velice zajímavé zpracování, ve kterém se prolínají různé způsoby animace. Nejvíc mi utkvělo vyprávění o lovu netopýra, létání na slonech a výuka čtení pozpátku. Všichni potřebujeme občas pořádnou dávku fantazie... Zajímavé komentáře: kinej, rikitiki, Adam Bernau. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve mnoha epizodách je klika na dveřích do zahrady ze záběru z dálky vlevo, ale při bližším záběru je vpravo. (willda)
  • V seriálu byly použity čtyři animační postupy: papírková animace (celý první díl), loutková animace, poloplastická (styl, jakým byl natočen seriál Pojďte, pane, budeme si hrát (od r. 1965)) a nakonec kreslená ve snových bublinách. (Landauer)

Reklama

Reklama