Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký otec, takový syn. Navenek vypadá Martin (Eric Stoltz) jako normální zdravé dítě. Ale pod jeho zevnějškem se skrývá výjimečná bytost. Za prvé je génius. Za druhé je plně dospělý, přestože je mu teprve pět let. Ale nejpozoruhodnější ze všeho je, že Martin je synem lidské mouchy, vědce, jehož geny byly tragicky zdeformovány při nezdařeném experimentu. A nyní je jen otázkou času, kdy se zmutované geny uvnitř Martina probudí k životu. Film Moucha II. je se svými zvláštními efekty hrůzyplným pokračováním, které svému předchůdci konkuruje jak v napětí, tak v obrazotvornosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

PabloFuentes 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, takový syn. O tomhle filmu se říká, že je o tolik horší, než jeho předchůdce a možná že i je, ale o tolik? Je pravda, že jede úplně podle stejné formule jako jeho starší mušinec. Máme tady opět teleportační zařízení, které úplně nefunguje tak jak by přesně mělo a obrací živé bytosti naruby, máme tady mladou lásku a opět doktora (tentokráte syna hrdiny z prvního dílu), který se mění v co jiného, než v mouchu. Ale prostě ten film i po tolika letech, má stále ono kouzlo a onu atmosféru, která dnešní tvorbě zaměřené hlavně na efekty prostě chybí. Jediné, co bych zkritizoval byl ten podivný závěr, který byl až moc optimistický a přespříliš nereálný. Nějak nevěřím tomu, že po tom veškerém masakru by Martinovi a jeho milé řekli ahoj a pustili je jen tak na svobodu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Díky bohu není to taková tragédie jak se traduje. První moucha je legenda a to dost nechutná. Od dvojky jsem čekal daleko méně, no a nakonec to tak hrozné nebylo. Pravda je ta že Stoltz i když je sympaťák nedosahuje kvalit Gooldbluma. A taky je bohužel pravda že na nějakou lepší scénu musíme čekat 70 minut! Naneštěstí ten konec mi to dokonale vynahradil. Ale podruhé už si to asi nepustím. Navíc chybý sexy džína dejvis:-) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování mouchy? Dalo se to čekat, ale při vyměně režiséra Cronenberga za kvalitativně úplně jinou třídu (Kdo je Chris Walas?Tvůrce speciálních efektů původního filmu) se nedá očekávat nic než velké zklamání. Žádná wau scéna, která by aspoň maličko připomněla dokonalého Jeffa Goldbluma jak leze po stěně a stropě. Velká nuda, kterou ani trocha krve a nechutnosti na konci snímku nedokáže změnit v nic víc než zbytečné pokračování, které se snaží navázat na jeden výborný film. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na trailer se to může zdát podobné jedničce, ale ta podobnost je čistě obrazová. První díl byl klasický Cronenberg, byla to studie proměny člověka v něco jiného. Jasně, byla tam spousta scén, které byly na pohled nechutné, ale pořád se tam prolínala nějaká ta přesahová myšlenka. Dvojka si vzala v zásadě všechny ty děsivě odpudivé věci, které jsou spojené s gigantickou člověko-mouchou a přidala pár dalších (porod!), přičemž na cokoli přesahového rezignovala. I tak je to ale díky trikům a maskám a všem těm nechuťárnám pořád docela dost zábavné hororové béčko, jaké už se dneska netočí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přes hodinu to jen tak ploše bzučí, všechno lepidlo z tři roky staré opravdu fyzické mucholapky je dávno vyschlé, Zuniga pojímá svou postavu stylem mouchy, snězte si mě a klišé jsou otravnější než obtížný hmyz. Walas především v závěru, kdy se leptá a pukají lebky, prokáže svoje dovednosti v oboru maskérství, nicméně v tom režisérském se na jeho práci najdou mouchy. Hejno much. Cronenbergova pozice jejich Pána nebyla vůbec dotčena.. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (6)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 20 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 38,9 mil. (NIRO)
  • Na začátku filmu, když jde Martin Brundle (Eric Stoltz) prozkoumat zařízení Bartok Industries, můžeme vidět spícího hlídače, před kterým leží na stole kniha s názvem "The Shape of Rage". Ta pojednává o filmech Davida Cronenberga, který režíroval předchozí díl. (Terva)

Související novinky

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama