Reklama

Reklama

Moucha

  • USA The Fly (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seth Brundle je mladý ambiciózní vědec, který se zabývá teleportováním lidí na dálku prostřednictvím takzvaných telepodů. Jako správný vědec zkouší své objevy sám na sobě. Vše jde dobře až do okamžiku, kdy jeho pozornosti unikne jen jediná maličkost: do telepodu se společně s ním dostane moucha a při procesu teleportování dojde ke smíchání DNA obou účastníků pokusu. A tak začíná pomalý proces Sethovy proměny v mouchu. Seth hledá usilovně protilék, bude mít však na to dostatek času? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keby to bol môj prvý horor detstva, z nostalgie by som musela dať plné hodnotenie, ale keďže som ho videla len nedávno, nezanechal vo mne až také veľké nadšenie (aké pociťujem trebárs pri každom vzhliadnutí Kruhu (2002). Určite je výborne spracovaný najmä čo sa týka neskutočných efektov na tú dobu - hlavne hrôzostrašne zdeformovaného Jeffa Goldbluma. Nie v každom horore predsa vidíme, ako hlavný hrdina počas celého filmu trpí a nie je schopný sa zachrániť, teen horory skôr disponujú "nesmrteľnosťou" hlavného hrdinu. A hlavne nezabudnem na tú strach naháňajúcu hudbu Howarda Shorea, skvelý herecký prejav Jeffa Goldbluma a napätie, ktoré ma sprevádzalo po celý čas... a ešte, samozrejme, na tú "krásne" roztečenú opicu, pri ktorej ma premklo oprávnené znechutenie. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Poprvé, když jsem Mouchu viděl v dětských letech měl jsem z toho horší pocit. Teď už mě to tolik nenatchlo, ale na tu dobu povedený hororový snímek. Začátek je seznámení s teleportem a od poloviny se to zvrtne v něco neuvěřitelného. Kdyby se v té době točilo daleko víc takových hororů, možná bych se i na nějaké to dílko podíval.. 7/10 = 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budu devadesátikilová moucha?" Hmyz nesnáším, takže pokud se mi má stát něco podobného jako vědci Brundelovi, tak bych asi raději přehlédl bizona a po transformaci bych si odcválal širou prérií. Taky hroch by nebyl špatný, neboť v toho se transformuju i přirozeně, ale moucha? No fuj. A ono to taky celkem fuj je a já bych tomu víc než tři hvězdy nikdy nedal, kdyby na mě hluboko v minulém tisíciletí ta potvora nevybafla z filmového plátna letního kina. Na to se nedá zapomenout. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Bzzzz hergot zas ty mouchy otravujou, ale zabíjet jí nebudu, co kdyby to byl Jeff Goldblum. Tohle je jeden z nejlépe zapamatovatelných hororů posledních 20ti let. Když jsem ho viděl prvně, odvracel jsem pohledy od zrůdně se měnícího Setha Brundlea a scéna ve které si odloupává nehdy nebo vytrhává kust čelisti mnou vždycky slušně zamávala. Po vizuální stránce silně působivé dílo, sedíte si pohodlně ve smé křesle a přesto máte pocit, že jste v tom skladišti a to montrum je nad vámi. Linie napětí je zcela vyvážená a napětí samo je rozvrstveno do všech částí filmu rovnou měrou. Ta pověstná husí kůže, kterou by měl horor vyvolávat se vám zatáhne i na oční bulvy, protože tak mistrně přepracovaný scénář se u tohodle žánru jen tak nevidí. Herecké výkony jsou strhující (v české verzy podpořené skvělým dabingem), opravdové, neumělé. Výtvarně špičkové a na dobu svého vzniku opravdu slušně humusoidní. A samotný David zde uplatnil svou fantazii, jež dokáže pracovat na plné obrátky a divákovi pěkně vrtat do mozkového aparátu. Skvělá podívaná co nestárne a pan Moucha jež vám naservíruje patřičnou dávku chutně vzhlížejících momentů. jen prosim vás, až se budete teleportovat, bacha na to s čím se v bedně zavíráte, sou i záheřnější věci než jen muška zlatá (viz třeba blecha či komár). ()

choze 

všechny recenze uživatele

"I'm saying I'm an insect who dreamt he was a man and loved it. But now the dream is over... and the insect is awake." Sugestivní komorní sci-fi horor pro tři herce a jednu místnost, s námětem jako ze starého superhrdinského komiksu, zpracovaným ale velmi civilně a hororově. Nehoda v laboratoři odstartuje zpočátku znepokojivou a vzápětí děsivou fyzickou i psychickou transformaci-deformaci vědce skvěle zahraného Jeffem Goldblumem, při níž není nouze zejména o maskérské chuťovky (opice naruby, zlomená ruka při páce, postupná Brundleova proměna zahrnující odpadávání různých částí těla, blitinka) a černý humor. Škoda, že vypadla scéna v níž Brundle teleportuje zároveň kočku a opici a vzniklého mutanta ubije trubkou. Na rok 2008 se prý podle filmu chystá opera. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (38)

  • Pre záverečnú hrôzostrašnú filmovú sekvenciu tvorcovia vyrobili špeciálne bábku, nazývanú „Spacebug". Bábka, ktorá bola ovládaná celým tímom odborníkov, je veľmi pôsobivá, zvlášť v očiach, ktoré trikoví pracovníci neustále menili, aby mechanizmus zachovával herecký prejav. (classic)
  • Šlo o novou adaptaci stejnojmenné povídky George Langelaana (v Československu byla publikována roku 1970 v antologii "Lupiči mrtvol"), která už byla zfilmována v roce 1958, tato verze ovšem zachovala v podstatě jen základní myšlenku vědce, jehož organismus se sloučí s mouchou domácí. (Nancy...)
  • Tento film v podstatě definoval pojem "body horor" - čili hororovou fikci, jejíž hrůznost se odvíjí z destrukce, degenerace nebo transformace lidského těla. (ClintEastwood)

Související novinky

Naomi + Cassel + Cronenberg

Naomi + Cassel + Cronenberg

31.08.2006

Když mladá ruská emigrantka, jež dostala v USA jedinou pracovní příležitost ve formě nejstaršího řemesla, zemře při porodu, vydá se po stopách její nepříliš veselé minulosti zdravotní sestřička Naomi… (více)

Reklama

Reklama