Reklama

Reklama

High Tech Soul - Stvoření techno světa

  • USA High Tech Soul: The Creation of Techno Music
všechny plakáty
USA, 2006, 64 min

Režie:

Gary Bredow

Obsahy(1)

High Tech Soul je první dokument, který se pouští do odkrývání hlubokých kořenů techna po boku kulturní historie Detroitu, jeho rodiště. Od rasistických nepokojů roku 1967 po undergroundovou párty scénu pozdních osmdesátých let, detroitský ekonomický pokles nezastavil vynález nového druhu hudby, který přinesl mezinárodní pozornost svým producentům a domovskému městu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

tony_2 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý pohľad do sveta techna.Do mesta, ktoré sa považuje za kolísku vzniku techna-Detroitu. Informácie dostávame od tých najpovolanejších, ktorí sú vlastne pioniermi tohto štýlu-napr. Juan Atkins, ale aj od techno mágov ako je Jeff Mills, či od Kanadana s veľkým talentom Richieho Hawtina.Ked som išiel pozerať tento dokument nevstupoval som síce do úplneho neznáma-nakoľko mi je elektronicka hudba veľmi blizka, najmä trance a techno, ale aj tak som sa dozvedel vcelku zaujímave informácie. Kto má rád tento štýl hudby nemal by si to nechať ujsť. ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zarazilo, jaké všechny styly autor tohoto filmu řadí do techna. Nedejte se zmást, všechny žánry, které vznikly z techna nejsou techno (př. Trance, Elektro House, Elektro). ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o stvoření techno kultury v Detroitu a jeho expanzi do celého světa, ve kterém vystupují ti nejzásadnější persóny tohoto hudební stylu. Za všechny jmenuji např. Juana Atkinse, Dericka Maye a Kevina Saudersona. Právě tihle pánové stojí za hudbou a vlastně i slovy techno music. Je velmi zajímavé jak první techno nahrávky zněly a jak znějí dnes. Tento dokument doporučuji všem fanouškům techna a elektronické hudby vůbec, ale i lidem, kteří nemají k tomuto stylu větší vztah a chtějí se něco více dozvědět o jednom z nejvíce kontroverzních hudebních stylů mezi širokou veřejností. Celý film je natočený velmi komorně, jen prostříhané vyprávění již zmíněných umělců a mnoho dalších.. ()

Reklama

Reklama