Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Toscani má víc trestně stíhanejch příbuznejch než jakýkoli jiný policajt v Chicagu." A taky porušuje zákony. A bije sprostý podezřelý. A nemá rád CIA za to, že svý operace financuje prodejem drog. Za to všechno je mi sympatickej. Ovšem nejsympatičtější je mi tím, jak razantně nechal vstoupit aikido do světa filmu. Nico je zkrátka béčkově nesmrtelnej jako správnej následovník japonský verze Udo Ješity. Bavil mě on, krutopřísnej záporák Zagon se svým komandem a vlastně celej ten svět zlomenejch kostí, vykloubenejch končetin a přeraženejch nosů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych Bulharsko-Rumunskych srackoidnych Seagalovych opusoch som dostal chut pripomenut si jeho starsiu tvorbu. Seagal tu je este superchudy, ale prilis sa mi nepacil jeho uces. Ma tu tak blbo ulizane vlasy. A ani oblecenie nema prilis stylove. Vyzera dost obycajne. Akcia je solidna a rôznoroda. Máme tu prestrelky, nahanacky a hlavne bitky v ktorych Seagal bezchybne predvadza vo filmoch tak malo pouzivane Aikido. Hlavne som si pripomenul, cim boli stare Seagalovky legendarne. Lamanim koncatin na vsetky rôzne spôsoby. Ocenujem, ze v tomto filme Seagal este nebol neznicitelna masina, ale viacmenej obycajny polda a v zavere vyfasuje riadnu nakladacku od hlavneho zaporaka. Skoda, ze filmu podraza kolena tuctovy pribeh, ktory obsahuje dost vela hluchych miest. Urcitu stavu filmu mohol dodat hlavny zaporak. Henry Silva ho sice zahral dostatocne diabolsky, ale bohuzial ma prilis malo priestoru, aby sa poriadne predviedol. Vlastne sa mihne len na par minut. Namiesto toho, aby sme sledovali ako postupne kuje svoj diabolsky plan, musime utrpne sledovat ako Seagal patra po tom co sa vlastne deje a obcas natrafi na particku grazlikov, ktorym nakope zadky. Vysledkom je skôr priemerny akcniak so slusnymi akcnymi scenami. Ale ako prvotina, ktora predstavila novy typ akcneho hrdinu, to funguje dobre a oproti jeho novodobim akcniakom to je ultimativna pecka, ktoru si urcite este niekolkokrat pozriem. Sly alebo Arnie zacinali v horsich filmoch, ale zato to dotiahli ovela dalej. 6/10. ()

Reklama

Phobia

všechny recenze uživatele

Nico - nic než nuda. Spalo se u toho dobře a nejvíce mě překvapilo, že i bez objemného bachoru byl Seagal oslizlý hnusák, o kterého bych si neopřela ani svou orezlou Škodu Fekalii, natož svůj bicykl 6x vyšší hodnoty (to kolo mě stálo 12 táců!). Nebudu hodnotit, v bdělém stavu jsem vydržela příliš krátký úsek stopáže a nehodlám to napravovat. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Na tohle nedám dopustit. Seagal a jeho aikidó, je zde vskutku mistrovské. V dalších snímcích spíš vytahoval bouchačku. Děj taky není nejhorší, při zamyšlení je docela reálný. Není to klasický americký "hero", což také dodává snímku na kvalitě. Nico si to s nima prostě vyřídí po svým. I proti zkorumpované CIA a policii. Opravdu výborné bojové scény. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama