Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jeden ze super akčních filmů, které jsem hltal jako teenager před desetiletími na VHS od Warner home video. Tenkrát měl Seagal ještě správně drsňácké charisma, ne jako ty výplody současnosti. Holt jiná doba. Kdo to uvidí poprvné až v dnešní době, tak toho to zřejmě již neomráčí. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych tych Bulharsko-Rumunskych srackoidnych Seagalovych opusoch som dostal chut pripomenut si jeho starsiu tvorbu. Seagal tu je este superchudy, ale prilis sa mi nepacil jeho uces. Ma tu tak blbo ulizane vlasy. A ani oblecenie nema prilis stylove. Vyzera dost obycajne. Akcia je solidna a rôznoroda. Máme tu prestrelky, nahanacky a hlavne bitky v ktorych Seagal bezchybne predvadza vo filmoch tak malo pouzivane Aikido. Hlavne som si pripomenul, cim boli stare Seagalovky legendarne. Lamanim koncatin na vsetky rôzne spôsoby. Ocenujem, ze v tomto filme Seagal este nebol neznicitelna masina, ale viacmenej obycajny polda a v zavere vyfasuje riadnu nakladacku od hlavneho zaporaka. Skoda, ze filmu podraza kolena tuctovy pribeh, ktory obsahuje dost vela hluchych miest. Urcitu stavu filmu mohol dodat hlavny zaporak. Henry Silva ho sice zahral dostatocne diabolsky, ale bohuzial ma prilis malo priestoru, aby sa poriadne predviedol. Vlastne sa mihne len na par minut. Namiesto toho, aby sme sledovali ako postupne kuje svoj diabolsky plan, musime utrpne sledovat ako Seagal patra po tom co sa vlastne deje a obcas natrafi na particku grazlikov, ktorym nakope zadky. Vysledkom je skôr priemerny akcniak so slusnymi akcnymi scenami. Ale ako prvotina, ktora predstavila novy typ akcneho hrdinu, to funguje dobre a oproti jeho novodobim akcniakom to je ultimativna pecka, ktoru si urcite este niekolkokrat pozriem. Sly alebo Arnie zacinali v horsich filmoch, ale zato to dotiahli ovela dalej. 6/10. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, za který se ale (tehdy) mladistvě a štíhle vyhlížející Seagal rozhodně nemusí stydět. Přinejmenším v jeho filmografii se jedná o jeden z mála filmů, které mají do určité míry propracovaný scénář. Je tu náznak snahy o řešení otázky latisko-amerických menšin a přistěhovalců, vztahu drog a nezletilých. Náznak tu je, ale řešení tu není, a nebo se ztrácí ve zdlouhavém pátrání. Ten je spíš detektivkou než akčním filmem, do kterého Seagal přeci jen zapadá lépe. Žádný Brando ani Pacino to není a nejlépe mu jde stejně lámaní rukou, popřípadě páteře, jak hezky naturalisticky předvádí v závěru filmu. Takže pokud vás nezaujalo to lámání, zkusím vás nalákat na mladou Sharon Stoneovou v roli Stevenovi manželky a Michaela Rookera (znáte z Cliffhangera). Ten se tu mihne jen na pár vteřin, tak pokud nejste jeho skalní fanoušci a tohle je jediné, co vám z mého krátkého seznamu připadalo zajímavé – asi vám Nica nedoporučím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zrození Stevena Seagala, které (při pohledu na jeho další kariéru) nabízí příslib toho lepšího co nás po jeho boku v následujících letech čekalo, ale současně i toho horšího co nás čekalo po těch "následujících letech". Když jsem to viděl poprvé bylo to svěží a neokoukané, když jsem si to teď zopakoval, bylo sice fajn viděl Seagala svižného a polovičních rozměrů, už to však nebyla takový zábava, jak jsem si pamatoval. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Seagalovi jsem vyrůstala, takže nic proti filmům, kde akorát dává "zlejm chlapům"na budku a příběh stojí za houby,nemám. Ale tenhle Nico mě nanejvýš zklamal, nic moc se tam celou dobu nedělo, pořádně jsme se v tom s přítelem ani nevyznali a dopadlo to tak, že jsem usnula, což se mi stává zřídkakdy.Souhlasím s tím, že Sharon Stone přehrává-akorát ne v tom,že by snad přehrávala Seagala,spíš si myslím,že hraje naprosto uměle a nevěřila jsem jí absolutně nic.Ztráta času. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama