Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Paradoxně nejplnohodnotnější herecký i kaskadérský výkon svojí kariéry podává Nico... teda Steven hned v jeho prvním filmu. Jezdí na střeše auta, běhá po střeše vlaku, šprechtí japonsky a španělsky, předvádí parádní bojový kousky, poprvý zlomí nějakou tu ruku a nohu, jeho postava nekompromisního a neohroženýho italskýho policajta není úplně plochá a je hodně sympatická, protože ještě nenamachrovaná, respektive namachrovaná v mezích snesitelnosti. Tahle temná akční krimi strčí do kapsy většinu obdobný produkce a navíc ji zdobí mj. sexy Pam Grier a hnusák sadista Henry Silva. Trochu mě jen nebavil onen angažovaně politický leitmotiv s grázly v žoldu CIA a jedním uvědomělým senátorem, víc by mi vyhovoval leitmotiv jen kriminální a prvoplánově řežebný. Ale rok vzniku (1988) je samozřejmě vysvětlující a výrazně polehčující okolnost. Pozitivní zajímavostí je taky myslím to, že bejby malinko čmoudnutýho Seagala a stoprocentní Árijky Stoneovky vypadá jako malej mulat, ve většině americkejch filmů je to naopak, i děti rodičů-uzenáčů musej bejt blonďatý nebo aspoň modrooký. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Áááno, Steven Seagal před lety býval frajer. Tehdy se s distributory roztrhl pytel, na videu si divák vybíral mezi desítkami béček, která se narychlo a na koleni dabovala. Byla to éra, kdy přišel i jistý chlapík, který léta trávil v Japonsku, kde se zdokonaloval v bojových uměních. Dnes už realita dávno klepe na rameno a důrazně mu naznačuje, aby to zabalil. Po debutu mu ale béčková produkce ležela u nohou. Zásadový polda s italskými předky, který je charakterově plochý jak žehlicí prkno, má ovšem kvalitu jinde, než ve slušně napsaných dialozích. Kouzlo to má pořád, ale i lámání rukou je potřeba natočit s jistou kvalitou. A ta místy chybí. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste! Mno tak tímhle spektáklem nám božský Stevo svatý Štefan mistr taktiky odstartoval svou kariéru a po pravdě Nico není až taková bomba jako jeho pozdější kousky. Není to ta typická Seagalovka z hromadou bitek a přestřelek, ale spíš taková kriminálka z přidanou akcí. Nicméně je to logické v té době Seagal startoval a tak si musel nejprve svou typickou postavu v typickém filmu vytvořit. Každopádně původní hodnocení nakonec o hvězdu zvedám, protože na rovinu který akční herec se může pochlubit takovým začátkem? Hned hlavní role a navrch Sharon Stone za manželku. Na druhou stranu není tajemstvím, že u Seagala platí ta známa poučka o raketovém startu, ale o to gigantičtějším pádu, který jak se zdá stále neskončil.70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

vidim že na celý csfd je nějaká korporace proti stevenovi.jinak asi neumím vysvětlit proč tak vlažně hodnotíte jeho filmy.nepočítám samozřejmě jeho vepřo knedlo zelový výplody poslední doby.první a pro mě jeden z nejlepších seagalových filmů,zaplatil si ho sám a ukázal světu jak má vypadat neúplatný hrdina který láme ruce na potkání. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 27. apríla do 26. júna 1987 v Chicagu a na Havaji. (m.a.t.o.)
  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama