Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„To bejvávaly se Stevenem časy / ráno se vlezl do trenek / padouchů zvládl dvacet, někdy stovku / a přepral by i Eiffelovku / údy všech grázlů - ze sirek…“ Teď jsem se konečně dovtípil. On u toho aikida vydával mnohem méně energie, než byl jeho kalorický příjem a proto vše dopadlo tak, jak dopadlo.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nový filmový fenomén - Steven Seagal. Trochu zamyšlení neuškodí. Co je na tomto "herci" tak pozoruhodného? Proč ve všech filmech bezpochyby zastiňuje své zbývající kolegy? Myslím si, že je to způsobeno nebývalou upřímností jeho herectví a snad i civilního života. Jeho postavy samozřejmě nejsou jediné, které vždy přesně vědí koho, jak a proč odprásknout, ale přece jenom v jejich představitelích většinou zbyla troška herectví, aby jim přidali něco té obyčejné tuctovitosti a průměru, který je odsouvá z diváckého zájmu. To u Seagala to vypadá, jako by se bral, a asi se i tak bere, úplně vážně, jako by se považoval za novou naději lidstva, za nového supermana. A proto se nám líbí, jak Steven neuvěřitelně naturalisticky masakruje desítky neřádů, láme ruce i vazy jako stébla trávy, a dokonce i když se pustí do svého moralizování a osvětluje nám všechny možné světonázorové otázky. Seagal se totiž stylizuje(anebo jím dokonce je) do postavy knížete Myškina, u něhož je nebetyčná upřímnost tentokráte snad ještě přebita absolutní naivitou. My obyčejní, zkažení diváci tu proto podvědomě cítíme něco vyššího, ale jsme na hony vzdáleni tomu, abychom se Seagalovy neskutečné hloubky jednou dobrali bezezbytku. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seagalov Debut sa uspesne podaril. Scenar je na obstojnej urovni a reziserovi Davisovi/Prepadeni v Pacifiku, neskor aj Zachranari 2006/ sa podarilo vytrieskat maximum aj z relativne maleho rozpoctu. Vysoko hodnotim hlavne vyborne hlasky, drsne akcne sceny a ako som uz spominal, reziu. Steven Seagal co sa tyka aikida priniesol do filmu absolutne novum - AIKIDO - , a to sa ceni. Nico je kvalitny filmovy material, ktory si kazdy funda poriadnej akcie dokaze uzit plnym priehrstim. Henry Silva /Matchless 1967, Milano odia, la Polizia non puo sparare, Boss smrt na zakazku/ bol na urovni, Sharon Kamen bola nadherna. Vyborne su tu rozhovory - musim cesky, aby sa zachovala autenticita : "Stal jste se cislem 4 na seznamu hledanych. Proc ctyrka? Ja chci byt prvni". Da sa povedat, ze sa zrodila nova akcna hviezda. Debut ako hrom. 85 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nejen, že jsem odkojenej na akčních filmech béčkových vod, ale i dodneška jsem obrovskej fanoušek žánru! A biják Nico, to je prostě nostalgie jako sviňa a taky velice slušivej rozjezd jedné z akčních top star devadesátek! Steven ukázal, kde je jeho síla, v čem bude jinej a odlišnej, než jeho svalnatí kolegové a hlavně uměl to i prodat. Tuhle kriminálku mám moc rád! Navíc mladá Sharon... Hmmm... 75% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Fotky v úvodu filmu pocházejí ze Seagalova archivu. (Fenk)
  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno