Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 741)

tombac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku Wanted asociuje Matrix, ať už dynamickou úvodní akcí popírající fyzikální zákony (řekl bych, že nejlepší v celém filmu, měla na mě až euforický účinek jako jízda sporťáku po stěně vysokopodlažního baráku v Denní hlídce), hrdinovým paběrkováním v kancelářské kóji a jeho verbováním. Pak už se Bekmambetův snímek vydává svou cestou, ačkoliv hrdina musí projít specifickým tréninkem a je podroben mentorskému dohledu smyslné Angeliny. Už dopředu bylo jasné, že hlavní atrakcí vedle Jolie bude frenetický Bekmambetův vizuální styl. Ve Wanted se i přes zachování svých trademarků vcelku mírnil a snad jen s výjimkou části závěrečné akce se akční scény nezvrhávájí v nepřehledný výbušný chaos. Ale i tak platí, že pokud se vám líbilo zpracování obou Hlídek, problém tu mít nebudete. Jen škoda, že po úvodním náhulu už další akce nevzbuzují takový "wow" dojem (subjektivní, jestliže vás nadchnou vzduchem rotující sporťáky a do propasti padající vlaky) a kolize obloukem letících kulek se nepravděpodobně opakují. Příběh, stylizace, postavy, vše je podřízeno jednoduché komiksové adaptaci, zbytečné hledat tu více. A ačkoliv jsem od filmu možná čekal větší "nářezovost", uspokojil mě. Jen bych měl další drobnou výtku k anachronickému využití příslušníka socialistického vozového parku během moravské mise. Zaplaťpánbu za to Pendolino. 7/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

tak tenhle film ohodnotit mi dává hodně zabrat.. nevím jestli ho mám brát jako úplnou hovadinu.. nebo považovat za skvělé dílko.. vidím to asi tak.. že akční krimi thriller to není.. ale jako fantasy akční kriminální komedie je perfektní.. možná z toho nejsem tak nadšená, protože po traileru jsem se na to strašně těšila.. a když se těším.. většinou jsem zklamaná.. ale já zase nejsem až tolik zklamaná :) já jsem se u toho bavila.. možná by jsem neměla.. ale co :) přišlo mi to jako pěkná pohádka pro dospělé :) měla jsem v plánu dát 4* ale zatím dám jen 3.. nechám to uležet.. a za nějaký čas juknu znova.. na první dojem se nemá dávat :) ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Jedno z velkých překvapení mezi tzv. "letními blockbustery". Místo akčního blábolu pro teenagery setsakramentský akční nářez, který vás nenechá na minutu vydechnout, nenchá vás spustit oči z plátna (ačkoli byste i chtěli, protože rány v něm fakt bolí) a nakonec vás dorazí vlastně docela nečekanou pointou. Jamese McAvoye definitivně řadím mezi své oblíbené herce - jím podaný přerod hlavního hrdiny z bezvýznamné kancelářské krysy v sebevědomého frajera s koltem u pasu nemá sebemenší chybičku! Jeden z několi mála příslibů do budoucna, kdy se vedle jmen jako Nicholson, Hanks, Hoffman budou skloňovat i jména Gyllenhaal, McAvoy, Hirsch... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Akce, kterou pocítíte na vlastní kůži. Velmi intenzivně. Scénáristicky i herecky jen těsně nad laťkou žánrového průměru a naprosto přestřelená, jde-li o jakoukoli logiku (veškeré myslitelné bariéry proti filmové demenci s rozkošnou nenuceností boří závěrečné minuty, zahrnující mimo jiné brutální protipól k Ratatouille). Ovšem! Po audiovizuální stránce jde o něco natolik nabušeného, že čelist musí nutně spadnout i skeptikům, přesvědčeným, že "všechno už tady bylo". Šleha počítačovou klávesnicí přes něčí tlamu tak, aby byly následně ve vzduchu jasně viditelné nejen krvavé zuby, ale také klávesy F, U, C, K, tedy vážně ne. Film je to navíc úžasným způsobem apelativní a jeho anarchistické "poselství" - je přeci lepší najít své jméno poblíž nápisu WANTED, než jej nenajít ani s pomocí boží(ho Googlu) - na někoho jistě zaúčinkuje jako kopanec do zadku. Asi budu jedním z těch lidí. :-) Apendix: mohu jít pod čtyři hvězdičky u pecky, ve které Morgan Freeman pronese "Shoot that motherfucker! "? 80% Zajímavé komentáře: hirnlego, DaViD´82, Gimp, M.a.t.t., ScarPoul , Othello, johnn333 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov pokračuje v Hollywoodu tam, kde to v Rusku zabalil. Dějové ‚nic‘ jenom láskyplně zabalil do nařvaného vizuálního obalu, kde místo stuhy použil áčková herecká esa. Morgan mentoruje na setrvačník (nemyšleno zle), Angelina po dlouhé době opět svůdně špulí rty a James směle ukazuje vstupenku do klubu herecké elity své generace. Té anarchie jsem tam zas až tolik nepochytil (zajímal by mě komiks) a to poměřování sil s Matrixem mi od některých taky přijde docela scestné. Přesto rozhodně palce nahoru s tím, že jedno DVD by měl obdržet i Len Wiseman, aby viděl, jak se točí ‚over the top‘ akce, aniž by to zákonitě muselo vypadat hloupě. 4 a ½. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • Původně měl mít film premiéru 28. března 2008, ale pak byla přesunuta na 27. červen. (Varan)
  • Většina filmu byla natočena v České republice, např. na hradě Křivoklát, na Nákladovém nádraží Žižkov, na Pernštejně, na Strahovském stadionu či v bývalém cukrovaru ve Vinoři. V záběrech se tak objevují například vysokorychlostní souprava Pendolino nebo vozy Škoda Favorit a Fabia. (Danny F.)
  • Pro scény uvnitř Pendolina byla vytvořena přesná kopie vagónu, umístěná ve studiích na Barrandově (celá soustava se mohla naklánět). (hunty)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama