Reklama

Reklama

Hlavní účetní Wesley Gibson je mladý sympatický muž, jen se mu v životě příliš nedaří. Deptá ho tlustá šéfová, přítelkyně je mu nevěrná, a navíc trpí záchvaty panického strachu, kdykoli se dostane do stresové situace. Jednoho dne se za dramatických okolností Wesley od tajemné Fox dozví, že je synem jednoho z nejlepších zabijáků tajného bratrstva bojujícího za vyšší dobro. Shodou okolností ho ale nedávno někdo zavraždil. Wesley svého otce nikdy neviděl a historce o tom, čím se zabýval, zpočátku moc nevěří. Okolnosti a působení krásné a tajemné Fox jsou ale silnější. Vstupuje tedy do řad prastaré organizace Fraternity, vedené záhadným Sloanem, který Wesleyho přesvědčí, že je zrozen k tomu, aby byl jedním z nich. Absolvuje náročný a naturalisticky pojatý výcvik, při kterém se přehlížený beránek změní ve vlka, který v něm vždycky číhal. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 741)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Dopustil jsem se dvou chyb, než to do mě Bekmambetov v kině našil. Příliš vysoká očekávání (to jsem byl ke snímku nejdříve velmi skeptický) a nevědomost, že film je komiksovým zpracováním. Od samého počátku jsem ho (narozdíl od tvůrců) bral příliš vážně. Mé "zhnusení" dosáhlo se závěrečným výstupem Angie Jolie. Vidím to tak na 70, čtvrtou hvězdu přeci jen přidávám, za song NIИ a za našeho pana prezidenta. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Bomba. Bekmambetov spaja filmovy Zapad s Vychodom. Znamy (nielen) komiksovy motiv vyvoleneho a jeho cesty za naplnenim svojho osudu ozvlastnuje hutnou porciou rezijnych napadov (i ked, kto videl jeho "hliadky", moze naznacovat urcitu recyklaciu) s razanciou a nekompromisnostou videnou castejsie od Slovenska smerom k sikminkam, aby neuhol ani pred dekonstrukciou mytu s az fight-clubovskym uzitim voiceoveru povrchnej socialnej kritiky. Zaverecnym infernom zdravi Bruce Leeho a jeho pyramidovu vyradovacku v Game of Death :) Zatial jedno z najprijemnejsich prekvapeni roka. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wanted - především perfektní akce, kterou bylo povinností Timura Bekmambetova, krále digitální akce, původem z Kazachstánu, natočit. Američani si ho vyčápli, vrazili mu do ruky pro ně pár peněz a on jim na oplátku natočil nejefektivnější akci, kterou jsem vůbec nikdy neviděl, tedy než jsem narazil na Wanted a částečně Noční a Denní hlídku, jenže tam to hanil ten zakomplexovanej příběh. Takže natočit Wanted byla taková zkouška pro Timura, kterou u mě, a nejen u mě, bezesporu splnil. Natočil totiž film, takový, jaký se od něj očekával a přidal k tomu perfektní příběh a více než solidní herce (McAvoy, Jolie, Freeman minimálně) Wanted je hlavně akce, takže logičnost v akci bych hledal marno, ale proč to řešit, tady jde hlavně o zábavu. Když jsem v Noční hlídce viděl jak dusíkem naplněnej autobus dělá salta přes překážky, tak proč by měl být problém pochopit, že Angelina Jolie tady střílí z kapoty sporťáku, který se řítí neskutečně digitální rychlostí po jakési dálnici a ještě dokáže odpálkovat otravné čumili, kteří jí chtějí dostat? Snadno. Stačí se podívat na film a užívat si těch 110 minut zábavy, která nezklame. Timur Bekmambetov nezklame. Už se nemůžu dočkat dalšího díla, který na nás vystřelí digitální rychlostí, že se nestihneme ani otočit. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bekmambetov pokračuje v Hollywoodu tam, kde to v Rusku zabalil. Dějové ‚nic‘ jenom láskyplně zabalil do nařvaného vizuálního obalu, kde místo stuhy použil áčková herecká esa. Morgan mentoruje na setrvačník (nemyšleno zle), Angelina po dlouhé době opět svůdně špulí rty a James směle ukazuje vstupenku do klubu herecké elity své generace. Té anarchie jsem tam zas až tolik nepochytil (zajímal by mě komiks) a to poměřování sil s Matrixem mi od některých taky přijde docela scestné. Přesto rozhodně palce nahoru s tím, že jedno DVD by měl obdržet i Len Wiseman, aby viděl, jak se točí ‚over the top‘ akce, aniž by to zákonitě muselo vypadat hloupě. 4 a ½. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

tak tenhle film ohodnotit mi dává hodně zabrat.. nevím jestli ho mám brát jako úplnou hovadinu.. nebo považovat za skvělé dílko.. vidím to asi tak.. že akční krimi thriller to není.. ale jako fantasy akční kriminální komedie je perfektní.. možná z toho nejsem tak nadšená, protože po traileru jsem se na to strašně těšila.. a když se těším.. většinou jsem zklamaná.. ale já zase nejsem až tolik zklamaná :) já jsem se u toho bavila.. možná by jsem neměla.. ale co :) přišlo mi to jako pěkná pohádka pro dospělé :) měla jsem v plánu dát 4* ale zatím dám jen 3.. nechám to uležet.. a za nějaký čas juknu znova.. na první dojem se nemá dávat :) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (56)

  • V závěru filmu je v kanceláři na stěně kóje vidět průhledná jmenovka se jménem J.G. Millar. Jedná se o propojení jmen autorů komiksové předlohy Marka Millara a J.G. Jonese. (Bounded)
  • V ruské verzi je většina viditelných nápisů (včetně letící klávesnice) počítačově nahrazena azbukou. (Karlos80)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Matthew Vaughn v tajných službách

Matthew Vaughn v tajných službách

28.03.2013

Poté, co nečekaně přenechal režii X-Men: Days of Future Past Bryanu Singerovi, spekulovalo se o skutečných důvodech tohoto kroku. Jedna verze jej spojovala se Star Wars: Epizodou VII, ale jak už… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Keanu Reeves trénuje na samuraje

Keanu Reeves trénuje na samuraje

20.11.2009

O filmu 47 Ronin už jsme kdysi dávno psali, ale pak bylo ticho a vypadalo to na jeden z projektů, které se nakonec nedočkají realizace. Zdá se však, že to studio Universal s napůl legendárním, napůl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno