Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 114)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se mamka naštve, tak se potomstvo třese strachy v koutku. Když ztratí trpělivost Matka Příroda jde do háje nejen lidstvo, ale i dobré filmy a Shyaova pověst. Bohužel. Je mi upřímně jedno zda je to myšlené vážně či ne (samozřejmě, že je), ale výsledek není ani ryba ani rak. Chvilkama směšný a nechtíc bavící a v některých momentech naopak přesně takový jaký jsem si ho přál (v několika málo záběrech se Night přibližuje atmosféře Ptáků od du Maurierové více než samotný Hitch). Především atmosférické krajinkářské chvilky s nejrůznější květenou se vyvedly, aneb kam se na to hrabe Receptář. Je mi líto, že se v mnoha scénách směju svému oblíbenci a ne s ním. Není to ovšem vyloženě směšné, není to ani nudné a už vůbec ne nesnesitelné. Díky Wahlbergově "hereckém výkonu" jde však o nechtěně přiteplenou záležitost. Nebýt jeho jdu s hodnocením i výše. A jaké, že to tedy vlastně je? Naprosto nijaké. Holt se to tak někdy semele, že se nezadaří. V mých očích u "eMka" poprvé a snad i naposled. Stane se. Stalo se to stalo. Škoda, jedeme dál. ♫ Hodnocení OST: 3/5 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pre túto planétu sme ohrozenie.“ Bože to čo bolooo??? Udalosť je nudné, čudné, zvláštne, mimoriadne WTF a poriadne trápne "čosi" (citronáda). Zúfalosť a bezmocnosť nezažívajú len postavy na plátne, ale aj divák pred ním. Občas vo filme môžete nechať voľné miesta, otázky bez odpovedí, nech si divák domyslí čo chce. Ale vyložene to useknúť a neposkytnúť odpovede na základné otázky? Sorry, to neberiem. Plus si k hroznému výsledku treba prirátať obskúrne herecké výkony (od Wahlberga cez Leguizama až po Zooey Deschanel), nezvládnuté dialógy, úspešné pochovanie i tej hŕstky dobrých nápadov, ktoré Udalosť ponúka (dvíhajúci sa vietor) a v podstate žiadny koniec. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Trochu mi chyběla taková ta hrozivá atmosféra, to se bohužel Shyamalanovi tentokrát nepodařilo vytvořit. Jinak tam byly dvě opravdu hezké lekačky a hromada opravdu pěkných sebevražd. Jen mi tak vrtalo hlavou, co udělají lidi, kteří nemají po ruce nic na zabití. Jinak se mi opravdu hodně líbil rozhovor s květinou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Musim teda uznat, že film mě dokázal udržet u obrazovky až do konce, protože jsem si pořád řikal, co se to tam vlastně děje a byl jsem zvědavej, jak to teda dopadne. Ve filmu je pak několik scén, který by samy o sobě byly hodně dobrý, dá se chvílema mluvit i o nějakym napětí, ale celkově to působí jako úplná blbost. Jinak Marky Mark byl vždycky tragéd a Zooey Deschanel tady na sebe upozornila snad akorát svejma vytřeštěnejma modrejma očima. Hodně slabý 3 hvězdy a o tý třetí rozhodnul až nehappyendovej závěr. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uáá to je nuda tady. Stejný slova v tolika komentářích, stejný výtky v tolika komentářích. Tak já musím říci, že jsem to viděl úplně jinak. Předně a hlavně jsem se poprvé v životě lekl, když zavál vítr !! V životě mě pak leká už jen laciná snaha vypadat za každou cenu jako filmovej odborník a nemít na to. Ten slejvák padajích dělňasů ze střechy a jejich dopad na pevnou zem, to bylo taky hodně luxusně natočený. Ta baba jaga v tom domě, to byl slušně výživnej mišuge k ní bych ubytoval Spáčilovou, světu by se dost ulevilo, kdyby se sestřičky po letech potkaly. Hudba fantastická, herecký výkon Mark Wahlberga dobrý, atmosféra filmu měla mírně sestupnou křivku, ale ne zase tak moc, jako osobitost některých zdejších uživatelů. Trošku mě mrzí, že nemůžu dát pět hvězdiček, abych některým zdejším papouškům dokázal, že mít vlastní názor na filmy se slučuje se zákony České republiky, ale bohužel ten lis na divákovy city utahoval Shyamalan až moc pevně. Jo a celý to eko poselství Shyamalana je 100x lepší i když zavání pohádkou než laciné eko "rebelství" jednoho ješitného profesora. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • Shyamalanův původní scénář pod názvem THE GREEN EFFECT se točil okolo vzpoury rostlin proti lidskému pokolení (ve stylu Dne Trifidů), ale studio jeho scénář zamítlo a Shyamalan byl nucen původní příběh přepsat do dnešní podoby. (3DD!3)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama