Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 114)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Shyamalan je mistr! Celé to bylo hrozně působivé a epizodka s psychobarákem byla naprosto dokonalá. On prostě dokáže udělat strašidelnou atmosféru z ničeho a pak to zas odlehčit nenápadnou komickou vložkou. Smrti byly bezva a navíc se to odehrává v pěknejch zelenejch lokacích, které působí hrozně uklidňujícím dojmem. Což je sranda vzhledem k obsahu filmu :) Btw herci excelují v umění být sympatičtí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pre túto planétu sme ohrozenie.“ Bože to čo bolooo??? Udalosť je nudné, čudné, zvláštne, mimoriadne WTF a poriadne trápne "čosi" (citronáda). Zúfalosť a bezmocnosť nezažívajú len postavy na plátne, ale aj divák pred ním. Občas vo filme môžete nechať voľné miesta, otázky bez odpovedí, nech si divák domyslí čo chce. Ale vyložene to useknúť a neposkytnúť odpovede na základné otázky? Sorry, to neberiem. Plus si k hroznému výsledku treba prirátať obskúrne herecké výkony (od Wahlberga cez Leguizama až po Zooey Deschanel), nezvládnuté dialógy, úspešné pochovanie i tej hŕstky dobrých nápadov, ktoré Udalosť ponúka (dvíhajúci sa vietor) a v podstate žiadny koniec. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není vůbec tak hrozný, jak to ze zdejších hodnocení vypadá. Předně - Shyamalan už očividně našel svoje dno ve formě nezáživné "Ženy ve vodě", takže horší už to být nemůže. "Stalo se" má obrovský potenciál ve velmi zajímavé zápletce. Je fakt, že mě při sledování filmu nemrazilo až tak, jak by asi mělo - z tématu se dalo vytěžit mnohem víc (napětí, hrůzy, hororu), to ale neznamená, že by byl výsledek špatný. Katastrofa zasáhla nejprve, jak jinak, New York, a my sledujeme útěk Marka Wahlberga a jeho rodiny ze zasažené oblasti. Nečekaně nikdo se tu nesnaží zachránit svět nebo hrdinsky odvrátit hrozbu, kterou si na nás matka příroda připravila, jen se snaží zachránit život svůj a svých nejbližších. Některé pasáže filmu jsou opravdu povedené (sebevraždy v úvodu filmu nebo pobyt v domu šílené stařeny), některé průměrné, ovšem jako celek je z filmu cítit velký potenciál a bylo by jen dobře, kdyby Shyamalan pokračoval nasazeným směrem. 70% a možná si dám časem repete... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělé..... Trošku mne naštvalo, že jsem se nedozvěděl, proč tomu tak bylo, jak to ty r.....ny udělaly, co to vůbec vypustily, jak se domlouvaly...... tohle mne například děsně zajímalo :-) Ale už od počátku filmu jsem byl v napětí, duchem jsem byl na poli, cítil vítr a běžel s nimi, skvělé herecké výkony...... tento žánr mi letos chyběl, takže jsem rád, že jsem ho shlédl. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uáá to je nuda tady. Stejný slova v tolika komentářích, stejný výtky v tolika komentářích. Tak já musím říci, že jsem to viděl úplně jinak. Předně a hlavně jsem se poprvé v životě lekl, když zavál vítr !! V životě mě pak leká už jen laciná snaha vypadat za každou cenu jako filmovej odborník a nemít na to. Ten slejvák padajích dělňasů ze střechy a jejich dopad na pevnou zem, to bylo taky hodně luxusně natočený. Ta baba jaga v tom domě, to byl slušně výživnej mišuge k ní bych ubytoval Spáčilovou, světu by se dost ulevilo, kdyby se sestřičky po letech potkaly. Hudba fantastická, herecký výkon Mark Wahlberga dobrý, atmosféra filmu měla mírně sestupnou křivku, ale ne zase tak moc, jako osobitost některých zdejších uživatelů. Trošku mě mrzí, že nemůžu dát pět hvězdiček, abych některým zdejším papouškům dokázal, že mít vlastní názor na filmy se slučuje se zákony České republiky, ale bohužel ten lis na divákovy city utahoval Shyamalan až moc pevně. Jo a celý to eko poselství Shyamalana je 100x lepší i když zavání pohádkou než laciné eko "rebelství" jednoho ješitného profesora. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • V jednej zo záverečných scén má malá Jess, odchádzajúca do školy, na pleciach čierny batoh s nápisom AVATAR, čo je odkazom na ďalší pripravovaný Shyamalanov film Avatar: The Last Airbender. (rudess)
  • Film byl natočen kompletně tak, jak jej uvidíte. Běžná praktika je natáčet scény "napřeskáčku" a pak je sestříhat do smysluplného příběhu. (Benjamin-L)
  • Odpověď na matematický rébus Juliana je, že měsíc má 30 dní, což je 10,737,418.23 dolarů. (Benjamin-L)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama