Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 114)

tron 

všechny recenze uživatele

„Pre túto planétu sme ohrozenie.“ Bože to čo bolooo??? Udalosť je nudné, čudné, zvláštne, mimoriadne WTF a poriadne trápne "čosi" (citronáda). Zúfalosť a bezmocnosť nezažívajú len postavy na plátne, ale aj divák pred ním. Občas vo filme môžete nechať voľné miesta, otázky bez odpovedí, nech si divák domyslí čo chce. Ale vyložene to useknúť a neposkytnúť odpovede na základné otázky? Sorry, to neberiem. Plus si k hroznému výsledku treba prirátať obskúrne herecké výkony (od Wahlberga cez Leguizama až po Zooey Deschanel), nezvládnuté dialógy, úspešné pochovanie i tej hŕstky dobrých nápadov, ktoré Udalosť ponúka (dvíhajúci sa vietor) a v podstate žiadny koniec. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ani vlastne nevim, proc hodnotim tak vysoko. Snad za to, ze ten film dovede temer do konce napinat s otazkou "co za tim vezi". Ale bic upleteny, z - vite ceho - , nezapraska, protoze to ani nebylo v planu. Prvni Shyamalanuv film bez pointy, ale i cehokoli jineho. Je mi dost lito autora, protoze se mu ted bude spousta lidi smat. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Promyslet, přepsat, přetočit a budu šťastná. Hodně věcí mi vadilo... Za všechny uvedu scénu, kdy se ta příšerná protivná ženská, kterou bych si vůbec nevzala, být Elliotem, ptá, co je to za druh stromu, na kterém se to milé hodné smutné dítě houpe, a dozví se, že je to javor. No a co? Proč to tam bylo, javory nevraždí nebo jak? Spíš než jako ekologická agitka nebo vykrádačka Ptáků mi to připadalo jako naplnění amerického snu - ta jejich věčná paranoia, že je pořád někdo touží napadnout a vyhladit. A co takhle, že jsou všem u zadku, to je nenapadlo? Moje teorie má jedinou vadu na kráse... nevymyslel to Američan. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

08:33 – na chvilku jako by se zastavil čas a Claire si probodla krk. Ano, stalo se ….. Kousek vedle začali (z nebe) ze střechy padat dělníci. Ano, to se také stalo. Proč? Co se stalo? NĚKTERÉ SÍLY PŘESAHUJÍ NAŠE CHÁPÁNÍ! Dojemné scény v pasážích, kde se vlastně nic neděje. Nezneklidňující a bez špetky napětí tam, kde bych si měl ,,kousat nehty“. Vše do sebe hezky zapadá, příčiny epidemie není třeba složitě hledat, každej tu přece všechno ví. A do toho Elliot zjistí, že mu žena lhala. Pokusy o paniku – skupinka ječících žen je trapná. Jsou tu ale i zajímavé věci. Třeba některé nápady jak se ,,zasebevraždit“, nebo záběry ze ZOO, které jsou dokonce akční! Vítr se blíží jako zbraň hromadného ničení….. To mohlo fungovat! Ale vše sráží ŠPATNĚ HRANÉ emoce. A tak se stalo, že láska zvítězila nad neurotoxinem a M.N.Shyamalan se zřejmě nadobro vydal na cestu do propadliště dějin. Nebo ne? ()

whack 

všechny recenze uživatele

„Rostliny reagují na lidské podněty. To je dokázáno ... Mají schopnost reagovat na určitá nebezpečí. Tabák, když ho napadnou housenky černopásky, začne vypouštět chemikálii přitahující vosy, které žerou ty housenky... Rostliny dokážou komunikovat s jinými druhy rostlin. Stromy komunikují s keři, keře s trávou a vším mezi tím.“ Keď sa jedna rastlina ocitne v nebezpečenstve, vylúči určitý hormón. Keď ten prijme druhá rastlina, vie, že sa musí pripraviť, a aj to urobí. Niektoré druhy rastlín dokážu obrannými toxínmi zabiť väčšieho cicavca. Kedy konečne sa rastliny začnú brániť proti ľuďom? Skvelá pointa a téma na zamyslenie, akú som nevidel ešte v žiadnom inom filme. Potešilo. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • Odpověď na matematický rébus Juliana je, že měsíc má 30 dní, což je 10,737,418.23 dolarů. (Benjamin-L)
  • Z testovacích projekcí údajně vycházeli diváci oněmělí hrůzou. (duklak2)
  • Film byl natočen kompletně tak, jak jej uvidíte. Běžná praktika je natáčet scény "napřeskáčku" a pak je sestříhat do smysluplného příběhu. (Benjamin-L)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama