Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mohli jsme to vycítit šestým smyslem, viděli jsme znamení a teď se to stalo. Na světě se objevila úplně nová epidemie – rychle se šíří a je smrtelná. Nejhorším symptomem je totiž naprostá ztráta základního lidského pudu jedince – pudu sebezáchovy. Elliot Moore učí přírodní vědy na střední škole ve Filadelfii. Když napříč státy udeří tajemná smrtící epidemie, vyrazí spolu se svou ženou Almou, kolegou z práce Julianem a jeho osmiletou dcerou na zběsilý útěk před katastrofou. Míří do Pensylvánie a doufají, že na farmách mimo dosah velkých aglomerací se jim epidemie vyhne a jim se podaří přežít stále intenzivněji se šířící hrozbu. Brzy ale začne být jisté, že v bezpečí nebude nikdo a nikde… Režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Znamení) přichází s dalším ze svých paranoidních thrillerů, které se vyznačují neočekávanými zvraty, temnou atmosférou, promyšleným budováním pocitu nebezpečí a nečekanými pointami. Film Stalo se je návratem k poetice, kterou diváci i kritici tolik oceňovali v jeho prvních filmech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 114)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Moment, moment... 55%??? To se mi trochu nezdá. Vypovídá to jen o tom, že většina zdejších uživatelů má pocit, že jsou filmový kritici... Tenhle film jsem sledoval v jednom malém městě v rozvrzaném kině, nepohodlné sedačce a přesto mě neuvěřitelně bavil. Tematicky originální snímek, který mě vtáhl do děje a byl jsem napnutý po celou jeho dobu. Nevím co se zdejším "odborníkům" nelíbí. Snad lacině provedený trik ze ZOO? Nebo občasný nepřesvědčivý výkon Marka Wahlberga? Prkotiny, které jsem díky napínavému ději uplně přehlížel - 90%. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Ani vlastne nevim, proc hodnotim tak vysoko. Snad za to, ze ten film dovede temer do konce napinat s otazkou "co za tim vezi". Ale bic upleteny, z - vite ceho - , nezapraska, protoze to ani nebylo v planu. Prvni Shyamalanuv film bez pointy, ale i cehokoli jineho. Je mi dost lito autora, protoze se mu ted bude spousta lidi smat. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem čekal, ale Shymalanovu zašlou slávu to nemá šancí zvednout. Sice začátek naprosto excelentní, jenže během dvou minut vše zapomenuto a začíná se na světlo světa drát slaboučkej scénář, kterej ruku v ruce s nic moc herci nedokáže vytvořit pořádnou mrazivou atmosféru, kterou by to tak strašně chtělo, ani ty sebevraždy nemaj takovou sílu jako by to potřebovalo, výjimkou je až posledních 20 minut, který ukázaly jak měl celej film vypadat. Krom toho je celkem zřejmý, že Shyamalan nemá zrovna zkušenosti s brutálníma scénama a tak se občas objevujou chyby, který trochu sráží realističnost filmu, ale neni to moc zásadní, když se na to člověk nebude zaměřovat, tak si toho ani nevšimne. Nicméně film to rozhodně špatnej neni, nestát za tim sám velký machřík Shyamalan, tak by to asi mělo vyšší hodnocení. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po projekci jsem před sálem blekotal něco o sedmičkovém filmu, jenže s odstupem jsem byl při rekapitulaci plně konfrontován s plytkostí a prázdností snímku a frustrací z marného čekání na (šokující) rozuzlení celého toho sebevražedného divadla, jež Shyamalanovu kousku uměle dodávalo na napínavosti. Ne že by tam napětí přítomno nebylo, ale několik "napínacích" scén v podstatě hraničilo s demencí a docela se divím, že mě ty Wahlbergovy teorie a etudy s poryvy větru neuvedly v smích. Marno platno, asi jsem to klukovi indickému žral více než ostatní a minimálně za pár nápaditých úmrtí a místy slušnou atmosféru prozatím pod 5/10 nepůjdu. Každopádně pro mě větší zklamání než (druhá polovina) Vesnice. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uáá to je nuda tady. Stejný slova v tolika komentářích, stejný výtky v tolika komentářích. Tak já musím říci, že jsem to viděl úplně jinak. Předně a hlavně jsem se poprvé v životě lekl, když zavál vítr !! V životě mě pak leká už jen laciná snaha vypadat za každou cenu jako filmovej odborník a nemít na to. Ten slejvák padajích dělňasů ze střechy a jejich dopad na pevnou zem, to bylo taky hodně luxusně natočený. Ta baba jaga v tom domě, to byl slušně výživnej mišuge k ní bych ubytoval Spáčilovou, světu by se dost ulevilo, kdyby se sestřičky po letech potkaly. Hudba fantastická, herecký výkon Mark Wahlberga dobrý, atmosféra filmu měla mírně sestupnou křivku, ale ne zase tak moc, jako osobitost některých zdejších uživatelů. Trošku mě mrzí, že nemůžu dát pět hvězdiček, abych některým zdejším papouškům dokázal, že mít vlastní názor na filmy se slučuje se zákony České republiky, ale bohužel ten lis na divákovy city utahoval Shyamalan až moc pevně. Jo a celý to eko poselství Shyamalana je 100x lepší i když zavání pohádkou než laciné eko "rebelství" jednoho ješitného profesora. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení začalo 6. srpna 2007 a trvalo 44 dní. Bylo to na den přesně devět let od začátku natáčení Šestého smyslu. (3DD!3)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Zlaté maliny rozdány

Zlaté maliny rozdány

22.02.2009

Než vám ráno přineseme souhrn vítězů letošního udělování Cen Akademie, je tady už tradiční předehra – Zlaté maliny. Jednoznačnými vítězi se stali Mike Myers, Paris Hilton a... pozor, překvapení... se… (více)

Reklama

Reklama