Reklama

Reklama

Mrňousci

(seriál)

Série(2) / Epizody(175)

Obsahy(1)

Ač je to možná k nevíře, i oni mají své sny, svá drobná trápení, své soky v lásce a hlavně překvapivě svérázný smysl pro humor. Žijí mezi námi, setkáváme se s nimi v podstatě každý den, a víme o nich tak málo! Přitom tito drobní tvorečkové denně prožívají svá velká i malá dobrodružství a leckdy i úsměvné groteskní situace. Vydejte se teď s námi do kouzelného animovaného světa a poznejte všední i sváteční dny našich hmyzích hrdinů. Věříme, že tato vtipná a lapidárně vypointovaná digitální parodie na lidský svět, zasazená do reálné přírody, poučí, potěší a hlavně pobaví děti i dospělé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Seriál pro děti do sedmi let hodnotím z pohledu nikoli cílového diváka. Jednoduchá počítačová animace je v pohodě, reálné pozadí je skvělé (i když interiérových epizod klidně mohlo být ještě méně) a sem tam se to rozjede v nejlepším duchu tradičních animovaných grotesek. Ale ne vždycky. Podobně to občas má pěknou pointu. Ale řada dílů prostě skončí. Ono vlastně vyrobit za rok 78 dílů, přičemž se každý musí vejít do asi čtyř a tři čtvrtě minuty, to už je docela nápor na originalitu zápletek. Takže mi radši první půlka série stačila. (A epizodky, kde moucha přechytračila pavouka, mě nakonec vlastně spíš vytáčely.) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jak budu originální, budu-li srovnávat Mrňousky s italským animovaným seriálem Co se děje v trávě, který za mých mladých let (taky?) běžel jako večerníček. Srovnávat ovšem tyto dva seriály je jako porovnávat snímek Gertie the Dinosaur s Jurským parkem. Nářez - zběsilý let nad travinami, pohledy ze zvířecích očí (moucha, pavouk)... až bych málem přes tenhle cool výzor málem zapomněl, že se tu jaksi nekoná příběh. Díl, který jsem viděl, o berušce. Pavouk si utká síť, beruška mu ji protrhne, doletí ke kontejneru s mouchami, rozzuří je a při letu zpět s letkou v zádech potrhají pavoukovi síť. A znovu. Našel jsem jako bonus k filmu Past na žraloka a je to suverénně nejlepší částí celého DVD. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Vyjádřím se jednoduše.Naprosto geniální!!!! :-D:-D Skvělý nápad. Takhle jsem se zase dlouho nenasmál. Když beruška řádí s mouchama nebo vážkama a závodí, padám pod stůl :-D. V doprovodu efektů letadel, vrtulníků a tak podobně, to tomu dodává náboj velké ráže. Šikovně zpracované a moc srandovní. Další groteskní seriál, který si u mě našel místo. 90% ()

Jurkodak1 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem tohle sledoval na TV Barrandov (v době kdy tam ještě nebylo přesoukupováno a program téhle televize ještě za něco stál) a i když mě to strašně sralo svojí nudností, tak jsem s otevřenou pusou zíral na ten vizuál, dneska již ale plně doceňuji i ten obsah, který mi kdysi připadal nudný. ()

mirasticha 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, myslím, že přínos tohoto seriálu je pro dnešní děti větší než všechny pohádky od Pixaru dohromady. "Reálný" pohled do světa přírody vtipnou formou, ale se zachováním vlastností jednotlivých "účinkujících", kdy si děti mají opravdu co odnést. Úžasný nápad, krásné prostředí a solidní animace, pět hvězdiček, ani jsem nemrknul .. :-)) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě "Bezdomovci" veme farmář bedničku jablek a položí ji na bedničku brambor. V okamžiku "evakuace" je bednička jablek stále nahoře, avšak když se farmář k bedničkám vrátí, jsou nahoře brambory. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama