Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel je divoká sedmnáctiletá dívka a matka to s ní nemá lehké. Pošle ji proto k babičce, kde platí přísná pravidla. V malé vesničce však vyjde najevo jedno velké tajemství, které je možná důvodem jejího chování... Sedmnáctiletá Rachel je dáreček k nezaplacení. Pije, zkouší drogy a je promiskuitní. Její matka Lily si s ní neví rady, a tak ji pošle do domu své matky Georgii, kam přísahala, že se sama nikdy nevrátí. Ta žije životem s jasně danými pravidly – Bůh je na prvním místě a těsně za ním je tvrdá práce. To samé vyžaduje od všech, kteří žijí u ní doma. Pro svou vnučku tedy zařídí práci sekretářky u doktora Simona Warda, místního veterináře, který neoficiálně léčí i lidi. Rachel s ním nejprve flirtuje, ale Simon ji odmítne. Stále chová nějaké city k její matce, se kterou kdysi chodil. Mezitím se Rachel skamarádí s Harlanem. Mladým chlapcem, který je mormon. Ten se Rachel svěří, že je stále panic a že si vezme dívku June, s kterou má domluvený sňatek. Rachel je rebelka, a když tohle slyší, začne jí Harlan lákat. Svede ho a poskytne mu orální sex. Harlan má takové výčitky svědomí, že spolu s Rachel jede za June a všechno jí řekne. Ta mu zakáže se s ní dále vídat a pověří své kamarádky z města, aby Rachel sledovaly. Rachel to štve, a tak jim jednoho dne řekne, že pokud jí budou nadále sledovat, zprzní všechny jejich kluky. Od té doby jí dají pokoj. Jednoho dne Rachel jen tak mezi řečí řekne Simonovi, že ji její nevlastní otec, Arnold, sexuálně zneužíval od jejích dvanácti let. Simon neváhá a prozradí to Georgii. To Rachel nečeká a tvrdí, že si vše vymyslela. Georgia zprávu i tak řekne své dceři, která je nejprve přesvědčená, že si Rachel vymýšlí. Přijede tedy za ní a snaží se zjistit pravdu. Později jí uvěří, začne pít a požádá o rozvod. To Arnold nechce nechat jen tak a za Lily přijede. Georgia ho okamžitě vyhání ze svého pozemku, ale Arnold odejde až pod hrozbou, že mu rozbije jeho nové, vysněné a milované ferrari. Rachel vidí, že její matka nedokáže unést pravdu, a proto řekne, že si celou věc vymyslela, aby zjistila, zda jí uvěří... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Riley 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, ale mě to přišlo hodně dobrý! Lindsay Lohan - řekla bych, že její nejlepší role....minimálně nejlepší v jaký jsem ji kdy viděla, hlavně asi proto, že jí sedla jak ulitá a její postava mě ohromně bavila. Felicity Huffman - pro mě je to skvělá herečka. Někdo psal, že nejslabší článek. To bych neřekla ani trochu. Očividně se ale vyžívá v rolích, kdy nezvládá své děti - proč ne. Ne všechny matky jsou dokonalé. A co se tématu týče - je statisticky dokázáno :-), že ohromné procento zneužívaných holek, stáhne svou obžalobu, protože jim jejich mámy nevěří nebo mají pocit, že by jim tím zkazily život...Takže čím víc filmů jako je tento, tím lépe. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Ano, ano, vsichni konecne nadseni z Lindsay Lohan... Nemuzu si pomoct, ale ani tady mi neprisla, ze by byla "slecna herecka". Takova Natalie Portman si v patnacti strihla Mars utoci a byla perfektni!! (a nejenom pekna) Vazne, kdyby v Georgia Rule hrala jina mlada kocicka, hned by se mi na to koukalo lip. Takhle musim pochvalit skvelou Jane Fondovou, vubec na nejakou "babicku" nevypada :) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Včera jsem tu psal k jednomu filmu, že jsou vztahy dost složitý a natočit o nich dobrý film ještě těžší. Tady se to ale povedlo. Tři generace žen, všechny mají svoje názory, představy a problémy. Lindsay Lohan jich má rozhodně nejvíc a taky díky tomu tu předvádí asi nejvíc. Jane Fonda i Felicity Huffman jsou výborný, ale LIndsay mě hodně mile překvapila. Vztahů je tam nakonec trochu moc a některé ustupují ke konci do pozadí, nebo uplně zmizí, ale rozhodně film stojí za ty dvě hodiny stráveného čau a na konci budete netrpěliví a trochu nejistí, jak to vlastně všechno skončí. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Na Lindsay Lohan mám názor, že kdyby konečně zanechala drog, chlastu, nočních jízd po městě v podroušeném stavu a začala se věnovat své herecké kariéře, protože talent bezpochyby má, tak by z ní jednou byla velmi dobrá herečka, obsazovaná do kvalitnějších vícerozpočtových filmů. Po shlédnutí této romantické komedie na téma babička, matka a dcera a všichni se vzájemně nenávidí, které jsme už viděli několikrát někde v lepším, někde v horším provedení, jsem byl mile potěšen a i když jsem nečekal žádný zázrak, tak se mi to velice líbilo. Zkrátka se jedná o obyčejný oddychový filmeček, kterému by místo současných 110 minut neškodilo sestříhání na nějakých 90, protože ke konci už to místy začalo nudit. Ale i tak musím dát čtyři hvězdičky, také za výkon Jane Fondy, která babičku Lindsay zahrála skvěle. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to mile překvapilo, čekala sem další pubertální film, který bude nevyzrálý a trapný. Ale tohle bylo příjemné a rodinné pokoukání, které mělo závažné téma a i na pár méně výrazných momentů to byl celkem slušný film, který ničim neurazí, možná ani nenadchne... Ale Lindsay Lohan konečně předvedla hraní a ne jen svý prsa, Felicity Huffman jako opilá to hrála skvěle a Jane Fonda? Taková rázná babička, která vypadá pořád skvěle... všechny ty vztahy byly velice přirozené a nakonec tam prostě nejsilnější byla láska matky k dceři a to 2v1. Na pár vedlejších míst tyhle tři silné články dost ovlivnily celý můj pohled na film. A musim říct, že to nebylo k zahození... :) Lindsay mi udělala radost ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když si Georgia (Jane Fonda) přijde promluvit s Rachel (Lindsay Lohan), ta má na hlavě ručník. Lohan se totiž tou dobou připravovala na další roli a měla vlasy přebarvené na černo. Pod ručníkem tudíž můžete vidět kousek černých vlasů. (HappySmile)
  • Loď, která se nacházela přes ulici naproti Georgiina domu, sem byla umístěna, aby během natáčení zakryla sousední dům. (HappySmile)
  • Film byl do kin doručen pod krycím názvem Family Law (Rodinné právo). (HappySmile)

Reklama

Reklama