Reklama

Reklama

Ten, kterému se smějeme

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1971, 15 min

O životních osudech a herecké tvorbě Jindřicha Plachty... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru zcela zbytečný dokument (medailonek) jak v době vzniku, tak i dnes, kdy tohle dílko nejspíš už málokoho může oslovit (spíš tam bude ta zěvdavost, páč se to až do dnešních dnů nikde jinde neobjevilo). To málo co zde bylo o tomto oblíbeném plachém komikovi řečeno, každý správný fanoušek do herců a filmů z této doby, už nejspíš dávno věděl a to dost možná i v době vzniku tohoto filmu, a zachránit to nemohl ani ten výběr ze 4 notoricky známých starých čs filmů (Pan Novák, Karel a Já, Městečko na dlani a Před maturitou), ty zase každý správný fanda, viděl už nejméně 10x (druhý a třetí film určitě, Pan Novák je tak dva roky stará dvd záležitost, kdy předtím rovněž dlouhá leta nikde nešel). Viděno v premiéře 15.4.2014 na tv kanále Kino Svět. Tak a teď už zbývájí jen neprávem zapomenuté a opomíjené "Večery s Jindřichem Plachtou" (53), doufám že na ně taky brzy dojde, třeba právě na této televizi. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jindřich Plachta jako člověk, herec a komunista. Sled notoricky známých filmových ukázek je doprovázen komentářem, dnes již notně poplatným době, ve které vznikl. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Když jsem zavřela pří komentáři oči, myslela jsem, že mluví o A.Zápotockém - skalním komunistovi. Chudák Jindřich Plachta, tuhle agitku si nezasloužil. ()

Reklama

Reklama