Reklama

Reklama

Ten, kterému se smějeme

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1971, 15 min

O životních osudech a herecké tvorbě Jindřicha Plachty... (oficiální text distributora)

Recenze (3)

rt12 

všechny recenze uživatele

Když jsem zavřela pří komentáři oči, myslela jsem, že mluví o A.Zápotockém - skalním komunistovi. Chudák Jindřich Plachta, tuhle agitku si nezasloužil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru zcela zbytečný dokument (medailonek) jak v době vzniku, tak i dnes, kdy tohle dílko nejspíš už málokoho může oslovit (spíš tam bude ta zěvdavost, páč se to až do dnešních dnů nikde jinde neobjevilo). To málo co zde bylo o tomto oblíbeném plachém komikovi řečeno, každý správný fanoušek do herců a filmů z této doby, už nejspíš dávno věděl a to dost možná i v době vzniku tohoto filmu, a zachránit to nemohl ani ten výběr ze 4 notoricky známých starých čs filmů (Pan Novák, Karel a Já, Městečko na dlani a Před maturitou), ty zase každý správný fanda, viděl už nejméně 10x (druhý a třetí film určitě, Pan Novák je tak dva roky stará dvd záležitost, kdy předtím rovněž dlouhá leta nikde nešel). Viděno v premiéře 15.4.2014 na tv kanále Kino Svět. Tak a teď už zbývájí jen neprávem zapomenuté a opomíjené "Večery s Jindřichem Plachtou" (53), doufám že na ně taky brzy dojde, třeba právě na této televizi. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jindřich Plachta jako člověk, herec a komunista. Sled notoricky známých filmových ukázek je doprovázen komentářem, dnes již notně poplatným době, ve které vznikl. ()

Reklama

Reklama