Reklama

Reklama

Grindhouse: Thanksgiving

všechny plakáty
Celý film

Obsahy(1)

Fiktivní trailer, který nám nabízí pohled do městečka, kde začne zuřivě vraždit neviné lidi "fantom", který se neštítí ničeho. A ještě ke všemu si vybere svátek všech správných Američanů - Den díkuvzdání. Eli Roth natočil trailer, který poběží v kinech mezi dvěma filmy Grindhouse. (MareT.)

Videa (1)

Celý film

Recenze (272)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chchch, tohle je mazec. Nenápadnej začátek traileru vyústí v extrémní brutality, které jsou ale velmi, velmi černé. Chválím, že i v tak krátké době mě to stihlo pobavit, rozesmát, lehce znechutit a zalitovat, že tomu nedali šanci jako delšímu filmu. "It's blood." "Son of a bitch!" Plusem je těch pár tuzemských obličejů... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Thanksgiving je jeden z trailerů na fiktivní filmy, které vyplňují Tarantinovu a Rodriguezovu poctu pokleslým filmům hlavně 70. let Grind House. Vzal si ho na starost fanoušek Eli Roth, kterému Tarantino produkoval jeho druhý celovečerní počin Hostel a který jím svým odpůrcům dokazuje, že žánr opravdu zná a je nadějný a zajímavý filmař. Úvod traileru dokonale evokuje Wicker Mana, Carpenterův Halloween či původní Black Christmas, kterým se Carpenter při natáčení Halloweenu silně inspiroval, a závěr pak původní Texaský masakr motorovou pilou (za povšimnutí stojí znásilňovací tečka s vyděšenými pohledy dětí). Opakující se a lacině vyhlížející název filmu, záběrování nachlup stejné jako ve slasherech 70. let, nápadité úmrtí, na které se jenom tak nezapomíná (trampolína či felace v autě), falešně vypadající krev a laciné loutky, oslavný a správně temný komentář, dobře typizované postavy (policisté), rozkošně nablbé hlášky (blood)... dokonalý mix pro každého poučeného diváka, kterému zbývá extaticky oslavovat. Jenom zamrzí nadbytečný druhý fór s hlavou po líbání a fakt, že některé scény (trampolína...) musely být cenzurovány na přání MPAA. A taky mně vadí dodané škrábance a vady, protože takhle ty filmy rozhodně nevypadaly... ale to jsou jen malé vady na kráse jinak kurevsky geniálního krátkometrážního počinu. (Všímaví jistě zaregistrují Rotha s extrémně chlupatýma nohama a Jeye Hernandeze z Hostelu jako druhého dekapitovaného nešťastníka v lese). ()

Hawkeye666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejvtipnější a nejnápaditější ze všech Grindhouse trailerů!!! Viděl jsem na Youtube v mizerné kvalitě a ... Pustil jsem si to 6x a doteď se při vzpomínce válím smíchy. Ten nápad z trampolínou a hlavně ta úžasně romantická líbací scéna s useknutou hlavičkou dokazují, že Eli není zas tak beznadějný případ, jak sem si po zhlédnutí hostelu myslel - anebo platí: čím horší režisér, tím lepší trailer. Pak je velká škoda, že Uwe Bolla k natáčení nepozvali. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je najlepšia vec od amerického režiséra Eliho Rotha, čo som doposiaľ videl. Krátky, fiktívny trailer na starý, béčkový slasher horror. Je to jeden z niekoľkých podobných úletov, ktoré sa objavili v retro horrorovom projekte "Grindhouse". Originálna a vtipná myšlienka natočiť upútavku na neexistujúci film. *** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Horror byl natočen v Kladně během filmování snímku Hostel II (2007). (Red John)

Reklama

Reklama