Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pepička je vyhlášená pekařka (V. Žilková) a na jejích koláčích si pochutnává celá královská rodina. Všechno by bylo v pořádku, kdyby se ovšem Pepička nezamilovala do prince. A ten princ (A. Navrátil) není zrovna kavalír, vzkáže krásné pekařce, že se s ní ožení, až bude mít svatební šaty z marcipánu. Nebýt víly Marcipánky (N. Konvalinková), kdo ví, jak by to s Pepiččinou svatbou dopadlo. Nejdřív se ovšem princ a paní královna musí poučit, že koláče nepadají samy z nebe a že práce šlechtí i panovníky! (Česká televize)

(více)

Recenze (19)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoiler. Princ Lucián nebyl ještě dítě, jak ho stákle viděla sama královna, ale rozmyzlený a namyšlený hajzlík, který potřeboval klepnout přes své princovské prstíky. Do takové osoby se zamilovala pekařka Pepinka, která pro samou lásku k princovi neměla čas na pečení. Proto jí musela přijít na pomoc moudrá víla Marcipánka v podání Nadi Konvalinkové. Ta měla plné ruce práce, aby všechno dala do pořádku a samozřejmě pomohla Pepince v jejím vytouženém cíly. Milena Dvorská byla jako stvořená pro role královen. Veroniku Žilkovou zrovna moc dvakrát nemusím, ale tady mi přišla docela roztomila a ty její rozpustilé culíky mi připadaly šílené. Ladislav Pešek co by dědek Krajcvajc neměl chyby a stejně na tom byl Vladimír ráž. Nápad s marcipánovými šaty považuju za originální. To myslím ještě v žádné pohádce nebylo a nebo bylo? ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Království, kde chodí pro koláče princ.. a ke všemu ještě milý a tak trochu zamilovaný. Ale rozum ještě vítězí a tak prohlásí, že si pekařku vzít nemůže. Nicméně pozornější divák tuší spíš trochu zlomyslné škádlení, než nějaké hnusné pohrdání. Žilkovou nemám ráda, ale tady ujde, Toníček je i zde pincem jemným a krásným, Řáž a Dvorská jsou skutečně královští a pešek je ňuňu. Akorát ta Naděnka je ...ech.. kdyby seaspoň tak nablble nechechtala...Jako bordelmamá páté cenové skupiny a ne, ehm, víla...Jinak moc pěkná pohádka, milá. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní melodie nás vtáhne do docela příjemné pohádky přesto, že se jedná o další z celá řady desítek studiových pohádek. Tahle má ale několik trumfů. Kromě zpěvné hudby také mladou a tehdy ještě krásnou a sympatickou V. Žilkovou, Ladislava Peška a Vladimíra Ráže jako docela sympatického krále. Abych se ještě vrátil k hudbě, na té lze ještě ocenit, kromě toho, že přinutí milovníky pohádek a děti podupávat si do rytmu, hlavně to, že je rýmovaná a vtipná a to i pro dospělé. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Otřesná televizní pohádka na nedělení odpoledne, která sama neví, zda chce být pohádkou či muzikálem. Princ se chová jako sobecký namyšlený gay, navíc je to pořádnej nekňuba. Toho miluje chudá dívka z pekařství. A aby si ji vzal, tak si musí mít svatební šaty z marcipánu. Kolem toho se točí celá pohádka. Občas tam vystoupí Ladislav Pešek coby hodnej dědeček vypadající jako Albert Einstein bez domova a plyšový drak, který nemá daleko do toho příšerného z BALONOVÉ POHÁDKY. [347. hodnocení, 14. komentář, 50%] ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z pohledu logiky naprostý nesmysl o spiknutí krále, víly a čaroděje proti královně, která se jako jediná chovala rozumně. Ostatní se rozhodli, že infantilního prince ožení s jednoduchou pekařkou. O to se snaží 6 herců (královská rodina si chodí sama do pekárny, na sloužících se šetří) ve třech kulisových scénách. Z pohledu dětí pohodová pohádka o naplněné lásce a napraveném budižkničemovi, s milými herci, občas s vtipem a celkem hezkými kulisami. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama