Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (268)

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Film Protiúder je na to, že má celkem slušné herecké obsazení až pozoruhodně špatný. Když pominu Arnolda, který zde předvádí něco co místy i připomíná herecký výkon, obejvují se ve filmu herci jako Turturro, Koteas, Leguizamo, Curtis což rozhodně nejsou herci druhé kategorie. Přesto má Protiúder punc obyčejného béčkového televizního filmu. Díky unylé režii a minimálnímu výskytu akce se stává ze sledování tohoto filmu takřka utrpení a chvílemi jsem je dokonce už přetáčel, protože jinak už ot prostě nešlo a to se mi snad ještě nikdy nestalo. Takovému Commandu se dnes člověk alespoň zasměje, ale tady ani není čemu se smát. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Protiúder je po Konci Světa vlastně "jen" další Arnoldova akčňárna. Bohužel se ale zas tak moc nepovedla. Před T3 vyždímal Arnie z akčního žánru všechny trumfy a tak konflikt mezi jedním hasičem a teroristou, co ho okradl o rodinu není vůbec zajímavý. Arnold nevezme za celý film do ruky pistoli (Ok, je to hasič, stačí sekera), to se dá chápat, ale Arnold bez hlášek? To je jak Laurel bez Hardyho! Postava hasiče má skutečný důvod k pomstě, ale jeho počínání není skutečně zajímavé. Film není dlouhý, ale díky scénáristickému "nicnedělání" se to zdá jako věčnost než přijdou titulky. Herci jsou známý, ale i zvraty jsou místy čekané. Takže CD se moc nevyvedl, je vidět, že Arnold tu postavu Terminátora potřeboval jako sůl. (45 %) ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Místama nuda, což mně mrzelo. Čekal jsem masakrovou akci, kde Arnold sesekává všechny protivníky. Pramálo soubojů, za to hodně explozí, ale zase málo přestřelek. Arnold nedržel v ruce bouchačku, nemohl jsem si zvyknout a nikdy si asi nezvyknu. Zápletka hodně dobrá, příběh jednoduchý, s menší jednohubkou navíc. Mohlo být víc, škoda, ale nevadí :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Realistický pohľad na terorizmus, hrdina s dobre vykreslenou psychológiou vo skvelom podaní Arnolda Schwarzeneggera. Z filmu len tak sršia režisérske nápady a dychberúca akcia.A teraz vážne Arnoldovka na úrovni telenoviel, ktorá nepostrehla, že v dátume sa už píše 2 ako druhe tisícročie... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem u tohohle trpěl, protože teroristických filmů bylo v určité době prostě hodně, ale dnes se jedná o solidní podívanou, kterou se s námi na nějaký čas pan budoucí guvernér rozloučil, Terminátora 3 nepočítám. Přestože je mu tady 54 let, tak se nebojí skolit protivníka sekerou do hrudníku a nakopat prdel i jeho manželce. Nad filmem není potřeba nějak extra uvažovat. Arnold po svých problémech se srdcem natočil 3 sice průměrné snímky, ale přesto se nejednalo o žádné totální průsery jako to ve stejném období předváděly jiné akční ikony JCVD nebo Seagal. Stallone se tou dobou raději uklidil úplně. 50% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • V pôvodnom scenári bol dej filmu situovaný do Lýbie a Gordy Brewe (Arnold Schwarzenegger) mal pátrať po arabských teroristoch, ktorí zabili jeho rodinu. Režisér Andrew Davis sa však rozhodol dej filmu zasadiť do Kolumbie. (m.a.t.o.)
  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)

Reklama

Reklama