Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

oLí 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný. Silný tři hvězdičky dávám především za perfektní animaci, za to že příběh měl dobrou myšlenku a když došlo na akci, tak zaujala bezchybně. Mezi kultovní Japonská anime se Vexille 2077 nejspíš nezařadí a za pár dní mi z hlavy asi vyprchá, ale doporučit bych se ho určitě nebál, přinejmenším se jedná o zajímavou a povedenou sci-fi věc s nápadem hlubším, než by člověk na první pohled možná čekal. [6.5/10 březen 2010] ()

JohnBruk 

všechny recenze uživatele

Na vnímání tohoto snímku asi velmi záleží, co jste od něho očekávali před shlédnutím. Pokud očekáváte japonskou animaci s prostorem pro zamyšlení či klasické asijské duchovno a jinotaje, tak nejste na správné vlně. Vexille je totiž něco jako mainstreamová zábava a odreagovačka ve stylu holywoodských trháků o záchraně světa... Osobně jsem byl trochu zklamán, protože opravdu nic než akce a zajímavá stylizace mně v paměti nezůstaly.. K dokonalosti má sice film blízko, co se týče vizuálna, ale z druhého pohledu je obsah slabší...než bych od japonské tvorby čekal.. Pokud se chcete odreagovat při nenáročném animovaném filmu, tak je to dobrá volba. Pokud hledáte japonskou animaci s duchovní úrovní či zamyšlením, šáhněte po něčem jiném.. Každopádně nelituji, že jsem tento film shlédl. Nadšence jistě zaujme zajímavá fůze 3d animace a 2d animace a vůbec designy, technika apod. Jen je to film, který nemusím zas tak nutně vidět znovu... ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Budu-li brát Vexille jako anime, tak musím konstatovat, že se řadí spíše mezi slabší kousky. Je-li tento film zamýšlen převážně jako akční, tak je slabý, protože akce je proklatě málo. V tomto ohledu byl nejslibnější úvod filmu i když ani ten není nic světoborného. A závěr? Průlet tunelem tu byl již mnohokrát, a tentokráte opravdu není o co stát. Místo souboje s úhlavním nepřítelem se pak dočkáme pouze nudného rozuzlení. Jako sci-fi je příběh Vexille průměrný, nudný. Viděl jsem spoustu mnohem vydařenějších anime. Pokud bych měl porovnávat s těmi počítačovými, tak Final Fantasy i Appleseed jsou mnohem zajímavější. Nevím kolik peněz mohl takový projket stát, ale já být producentem bych do toho nešel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Existují desítky filmů o oběti - většinou ve spojení s dramatem. Vexille na to jde jinak, a ponouká divákovi povedené scénky o obětování v kontextu s akcí. Upřímně jsem nečekal, že mě při zběsilé akční scéně dokáže něco dojmout, a navíc to během 110 minut nebylo zdaleka naposledy. Tolik k inovacím. Je pak škoda, že film jako celek působí příliš plasticky a jaksi nedodělaně, Oakenfoldova hudba na celou stopáž se také neukázala být zrovna výhrou... Po umělecké stránce jde téměř o precizní dílo, které má co sdělit, bohužel technická nedodělanost a sem tam nějaká černá díra ve scénáři dost sráží finální verdikt. Příště to chce více mlátiček, orchestrální hudby, a také výkonnější mašiny ve filmovém studiu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tradicny japonsky osudovy robo pribeh o konci/zachrane sveta vystavany tak, aby v nom bolo co najviac scen, kde si divaci mozu vychutnat animaciu a velkolepe akcne sceny. Podobne ako starsi Appleseed nicim neprekvapi, no predsa len je zrucnejsie zrezirovany a zanecha silnejsie pocity. Doba kedy 3d animacia vyrazala kazdemu dych je uz za nami, a coraz viac je ocividne, ze narozdiel od animacie kreslenej ma ta 3d svoje hranice. Nech je CGI akokolvek dokonale, nezanecha po sebe tak silny pocit ako poctive anime. To je fakt, a pochybujem, ze sa na tom (minimalne na poli japonskych filmov) v buducnosti nieco zmeni. (7.3/10) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama